Rekordranere skjulte seg bak gummiansikter

Sminkør trodde han klargjorde dem for musikkvideo.

STILFULLE RANERE: De to ranerne som forrige torsdag utførte tidenes juvelran i England var kledd i elegante dresser. Foto: EPA/METROPOLITAN POLICE
STILFULLE RANERE: De to ranerne som forrige torsdag utførte tidenes juvelran i England var kledd i elegante dresser. Foto: EPA/METROPOLITAN POLICEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): De to mennene som sto bak tidenes smykkeran i England i forrige uke skal ha fått hjelp av en uvitende make up artist, melder britiske The Sun.

Ifølge avisa har den 29 år gamle mannen nå blitt politiets hovedvitne i saken. Forrige torsdag, samme dag som ranet, skal de to mennene ha oppsøkt make up-artistens studio i Covent Garden, midt i London sentrum.

Mennene, som fortalte at de skulle figurere i en popvideo, skal ha fått laget naturtro gummimasker av latex som de brukte under ranet. De ønsket å se eldre ut. Fire timer brukte sminkøren på å farge ranenrnes hår og forandre på mennenes ansikter, en behandling som skal ha kostet 450 pund.

Politiet har undersøkt
Ifølge The Sun skal politiet ha utført undersøkelser i make up-artistens studio. Blant annet har de jaktet på DNA-spor. Avisa The Guardian skriver at politiet ikke vil kommentere denne nye utviklingen i saken.

De væpnede ranerne tok en kvinne som gissel under ranet av gullsmedbutikken hvor de fikk med seg ringer, smykker og armbånd til en verdi av ufattelige 40 millioner britiske pund - altså omkring 408 millioner norske kroner.

I løpet av få minutter hadde de klart å få med seg 43 gjenstander som de la i en bag. De brutale ranerne tok med seg det kvinnelige gisselet ut i Londons travle gater da de dro fra gjerningsstedet.

Politiet tror årsaken til at de tok med seg kvinnen ut var for å ikke bli stengt inne mellom de to sikkerhetsdørene ved inngangen.

Da de to kjeltringene dro, skjøt de et varselskudd i bakken før de forduftet i en blå BMW som krasjet med en taxi. Enda et skudd ble avfyrt mot bakken, da en person gjorde motstand når de stjal en sølvfarget Mercedes.

Ranerne skal deretter ha byttet til en tredje bil, som skal være en svart Ford eller en Volks Wagen.

Løslatt mot kausjon
I går arresterte britisk politi en 50 år gammel mann som mistenkes for å ha deltatt i kjemperanet.

Mannen er nå løslatt mot kausjon, mens etterforskningen pågår.

Eksperter frykter at smykkene allerede er ført ut av landet, og at London.juvelene er tapt for alltid.