REKORDVINTER: SkiStar kan skilte med et historisk godt halvårsresultat. Her fra Hemsedal skisenter. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.
REKORDVINTER: SkiStar kan skilte med et historisk godt halvårsresultat. Her fra Hemsedal skisenter. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.Vis mer

Rekordresultat for SkiStar

En tidlig og kald vinter førte til at eieren av alpinanleggene i Hemsedal og Trysil kunne levere sitt historisk beste halvårsresultat.

(Finansavisen): SkiStar hadde i perioden 1. september til 28. februar en omsetningsøkning på 10 prosent sammenlignet med samme periode foregående år.

I samme periode økte resultatet etter skatt med 90 millioner svenske kroner, tilsvarende 33 prosent, til 363 millioner svenske kroner.

- Historisk beste

Det børsnoterte selskapet eier og driver alpinanlegg i Trysil og Hemsedal i Norge, Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige, og i St. Johann i Østerrike.

SkiStar opererer med avvikende regnskapsår og første halvår av regnskapsåret 2017/2018 omfatter perioden 1. september i fjor til og med 28. februar i år.

Mats Årjes, adm. direktør i SkiStar, skriver i halvårsrapporten at en tidlig vinter og fortsatt kaldt vær utover sesongen, har ført til at SkiStars anlegg har vært i full drift i stort sett hele perioden.

«Det er forklaringen på at SkiStar presenterer det beste halvårsresultat i sin historie», skriver Årjes.

Videre opplyser han at bookingen for den resterende delen av sesongen er 6 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

I første halvår, som omfatter jul, nyttår og store deler av vinterferien, økte antallet skidager med 5 prosent mot året før.

Skidager er en bransjestandard som inkluderer solgte dagskort og sesongkort (tilsvarer 24–25 dager).

«Det er også gledelig at vi fortsetter å utvikle virksomheten mellom de store ferieukene», skriver Årjes.

Venter på flyplass

SkiStar skal fortsette å investere i Sälen og Trysil, som en effekt av byggingen av Scandinavian Mountains, flyplassen mellom Sälen og Trysil.

«Tidsplanen, at de første flyene skal kunne lande i desember 2019, ligger fast», skriver Årjes.

Blant annet skal SkiStar Sälen investere 100 millioner svenske kroner i utvikling av skiområdet i Hundfjället, som ligger omtrent ti minutter fra den kommende flyplassen.

SkiStar oppgir å ha 50 prosent markedsandel i Sverige og 31 prosent i Norge.

Hoveddelen av inntektene kommer fra salg av skikort, som sto for 825 millioner svenske kroner av inntektene i perioden 1. september til og med 28. februar. Videre oppgikk losjiinntektene til 170 millioner i samme periode og inntekter fra sportsbutikker var på 101 millioner.

Bo Halvardsson, daglig leder i SkiStar Norge, uttalte tidligere i mars at Hemsedal var preget av vanskelige snøforhold i 2017/2016-sesongen.

Andre økonominyheter:

Trygve Hegnar: Det blir ganske grisete
Pål Einar skal ta opp kampen mot post-it lapper

​Vraker større bolig - velger hytte