Rekordsalg for Schnitler

I februar i fjor kjøpte ansatte og ledelse sammen med en gruppe finansinvestorer Moss Maritime for 130 millioner. Nå har styreformann Diderik Schnitler (bildet)solgt selskapet videre til en pris som ligger 379 millioner over det selskapet ble kjøpt for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det italienske selskapet Saipem tok over hele selskapet for 509 millioner kroner. Moss Maritime har 69 ansatte, 64 av dem lokalisert på Lysaker i Bærum. Ansatte og ledelse i selskapet innkasserte 48 prosent av kjøpesummen. Resten var eiet en gruppe av finansielle investorer ledet av Reiten og Co.

Fornøyd med prisen

- Vi har grunn til å være fornøyd, konstaterer en knapp daglig leder Per Herbert Kristensen i Moss Maritime AS.

- Jeg er også glad for at de ansatte har fått et godt oppgjør og vi synes vi har fått en god eier som vi tror kan føre driften videre.

Som en del av Saipem vil selskapet fortsette sin drift fra Lysaker og fra Houston i Texas.

Moss Maritime har utviklet seg til å bli et av de ledende selskapene innen design og konseptutvilking av løsninger for blant annet flytende offshore-produskjon og gasstransport med skip.

Scnitler styreformann

Bak salgssuksessen står næringslivssmannen og tidligere Saga-sjef Diderik Schnitler. Han er styreformann i Lysaker-selskapet.

- At vi nå blir en del av Saipem, som er ledende innen sitt område og har virksomhet over hele verden, er det beste bevis på at vi nå har lykkes med vår strategi og kan videreutvikle den enda bedre og raskere i et sterkere miljø, sier styreformann (og tidligere Saga-sjef) Diderik Schnitler i en pressemelding.