Rekordstort amfetamin-beslag i Stavanger

Stavanger (NTB-Bodil K. Sandvik): Politiet i Stavanger beslagla torsdag 20 kilo amfetamin. En nederlandsk kvinne og en belgisk mann er pågrepet, og vil bli begjært varetektsfengslet mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sto klar da lasten med norgeshistoriens største amfetaminbeslag torsdag kom til Stavanger med en buss som går i rute mellom kontinentet og Stavanger. De 20 kiloene med amfetamin tilsvarer rundt 100.000 brukerdoser. Kripos skal lørdag analysere stoffet.

- Beslaget er et resultat av et godt samarbeid mellom politiet og tollvesenet i Kristiansand og Stavanger, opplyser politiinspektør Anne Kroken ved Stavanger politistasjon, til NTB.

Nederland

En 32 år gammel nederlandsk kvinne og en 51 år gammel belgisk mann ble pågrepet i forbindelse med beslaget. De to kom i personbil med samme ferje som bussen fra Danmark til Kristiansand.

- De ble kontrollert av tollerne i Kristiansand, og funn som ble gjort satte dem i forbindelse med beslaget, forklarer Kroken. Men politiet slo ikke til mot den illegale lasten før bussen ankom Stavanger.

- Amfetaminen lå innpakket i to bager i baggasjerommet i bussen. Bagene var ikke forsøkt gjemt bort, sier Kroken. Hun opplyser at politiet i Nederland har vært behjelpelige i saken.

Stort beslag

Det er bare kort tid siden stavangerpolitiet fikk nyss om den store amfetaminforsendelsen. Foreløpig er politiet svært tilbakeholdne med opplysninger, og vil ikke si noe om det er flere mistenkte i saken.

Amfetaminbeslaget er det tredje store narkotikabeslaget i Rogaland på kort tid. I desember i fjor gjorde politiet norgeshistoriens største amfetaminbeslag i Stavanger inntil da.

- Vi kan konstatere at det er en stor narkotikatrafikk til og gjennom Stavanger, sier Kroken.