Rekordstort amfetamin-beslag i Stavanger

Stavanger (NTB-Bodil K. Sandvik): Politiet i Stavanger beslagla torsdag 20 kilo amfetamin. En nederlandsk kvinne og en belgisk mann er pågrepet, og vil bli begjært varetektsfengslet mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet sto klar da lasten med norgeshistoriens største amfetaminbeslag torsdag kom til Stavanger med en buss som går i rute mellom kontinentet og Stavanger. De 20 kiloene med amfetamin tilsvarer rundt 100.000 brukerdoser. Kripos skal lørdag analysere stoffet.

- Beslaget er et resultat av et godt samarbeid mellom politiet og tollvesenet i Kristiansand og Stavanger, opplyser politiinspektør Anne Kroken ved Stavanger politistasjon, til NTB.

Nederland

En 32 år gammel nederlandsk kvinne og en 51 år gammel belgisk mann ble pågrepet i forbindelse med beslaget. De to kom i personbil med samme ferje som bussen fra Danmark til Kristiansand.

- De ble kontrollert av tollerne i Kristiansand, og funn som ble gjort satte dem i forbindelse med beslaget, forklarer Kroken. Men politiet slo ikke til mot den illegale lasten før bussen ankom Stavanger.

- Amfetaminen lå innpakket i to bager i baggasjerommet i bussen. Bagene var ikke forsøkt gjemt bort, sier Kroken. Hun opplyser at politiet i Nederland har vært behjelpelige i saken.

Stort beslag

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer