Rekordstort beslag av alkohol og narkotika

Posten blitt ny smuglerkanal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hittil i år har Tollvesenet beslaglagt 75 prosent mer øl, ti tusen liter mer vin, 16,7 kilo mer amfetamin og over 100 kilo mer cannabis enn på samme tid i fjor. Også beslagene av ecstasy, piller som valium og andre reseptbelagte midler samt valuta har økt, skriver Toll- og avgiftsdirektoratet i en pressemelding.

Samtidig har spritsmuglingen gått kraftig ned etter metanolsakene.

- Det er mye som tyder på at det er de samme miljøene som tidligere stod bak spritsmuglingen som i dag organiserer smuglingen av øl og vin, sier underdirektør Geir Høiseth i Toll- og avgiftsdirektoratet.

Flere smugler gjennom posten

Stadig flere smugler ved å bestille pakker narkotiske piller fra internett, gjemt i gaveartikler som bamser, CD-cover eller konfektesker. Dermed er posten blitt den nye smuglerkanalen, skriver Aftenposten i dag.

- Tallene på internettbrukere vokser og flere oppdager at det er lett å bestille ulovlige legemidler fra utlandet, sier rådgiver i Oslo tollvesen, Tore Westernes, til avisa.

Beslagene av disse pillene har økt med 65 prosent, mens det totale postbeslaget har økt med 20 prosent.I Bergen er to menn fengslet etter å ha hentet kokain på posten på fredag.

Sakene henlegges

SMUGLER MER: Beslagene av alkohol, narkotika og legemidler øker kraftig, og flere smugler gjennom posten. Illustrasjonsfoto: Scanpix
SMUGLER MER: Beslagene av alkohol, narkotika og legemidler øker kraftig, og flere smugler gjennom posten. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Alle ulovlige forsendelser anmeldes, men til tross for at antallet postbeslag øker, henlegger politiet en stor del av sakene på grunn av ressursmangel.

- Hvis mottakeren hevder å ikke ha kjennskap til forsendelsen, ender saken ofte med henleggelse. Det er svært vanskelig og ressurskvrevende å knytte saken til mottakeren hvis vedkommende nekter, sier fungerende kriminalsjef i Oslo politidistrikt, Terje Kristiansen.