Rekordstort ecstasy-parti på vei til Norge

Tollere ved Øresundsbroen fant ecstasy for over seks millioner kroner i veska til to busspassasjerer. Rekordbeslaget på 18 000 piller var på vei til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rutebussen fra Paris til Oslo hadde rundt 50 passasjerer da den ble stanset i tollen på svensk side av Øresundsbroen søndag formiddag, skriver Aftonbladet.

I en tilsynelatende eierløs veske fant tollerne 18 000 ecstasytabletter til en samlet verdi på over to millioner kroner. Beslaget er årets største i Sverige.

To av busspassasjerene, en 41 år gammel mann og en 26 år gammel kvinne, knyttes til veska, men begge nekter for å ha noe med narkotikaen å gjøre. Det er foreløpig uklart hvor partiet kom fra, og svensk politi gjør tekniske undersøkelser av veska og tablettene.

Tablettene var pakket i plast, og veier i underkant av 0,3 gram. Partiet var på vei til Oslo, hvor én tablett har en gateverdi på rundt 350 kroner.

- Beslaget ved Øresundsbroen er ledd i en kraftig økning i ecstasy-importen i løpet av de siste årene, sier Gert Fyhr i Skånetullens grenseovervåkning til Aftonbladet.

I hele fjor ble det beslaglagt 49 390 ecstasytabletter i Oslo. I første halvår i år er 43 290 tabletter bes laglagt.