Rekordstort narkobeslag

Mesteparten er organisert.

TREDJE STØRSTE: Dette er norgeshistoriens tredje største beslag av 12. februar i år. Beslaget var på 392 kilo hasj. Foto: Tollvesenet
TREDJE STØRSTE: Dette er norgeshistoriens tredje største beslag av 12. februar i år. Beslaget var på 392 kilo hasj. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Narkotikapresset mot Norges grenser er fortsatt høyt. Tollerne beslagla første halvår 2009 store mengder hasj, amfetamin, kokain, heroin og khat. Dessuten ble det beslaglagt mer ecstasy dette halvåret enn noen gang tidligere i løpet av seks måneder. Jeg er stolt over tollernes innsats, men er samtidig bekymret over det store narkotikapresset, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse som i dag presenterer halvårsstatistikken.

Dramatisk økning- Det er en dramatisk økning på ti prosent. Det er en stor økning på hasj, med mer enn en dobling. Det er en firedobling når det kommer til ecstasy, det virker som om det er på vei inn igjen, etter små beslag av dette de siste åra, sier han til Dagbladet.

Han forteller at smuglingen i all hovedsak er organisert.

- Om man ser på mengder beslag opp mot antall beslag, ser man at det er store beslag. Det meste er gjort profesjonelt, og det er nesten ingenting av denne småsmuglingen. Det er profitt og fortjeneste som er drivkraften, forteller han.

Ifølge han står det bakmenn bak enhver smugler, som har pengene og tar seg av organiseringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer