Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordstøtte for EØS i måling

6 av 10 ville stemt «ja» til EØS-avtalen om det var folkeavstemning i morgen, kommer det fram i en måling gjort for Klassekampen og Nationen.

EU: Rekordmange støtter EØS-avtalen i ny måling. (Illustrasjonsfoto). Foto: NTB Scanpix
EU: Rekordmange støtter EØS-avtalen i ny måling. (Illustrasjonsfoto). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støtten til EØS-avtalen har gått oppover og er i dag på sitt sterkeste, ifølge Sentio Research Norge AS sin måling for Klassekampen og Nationen.

I målingen svarer 61 prosent av de ville stemt «ja» dersom det var folkeavstemning i morgen.

Da Sentio startet med EU-og EØS-målinger for avisene i 2012, sa 46 prosent at de ville ha stemt ja til avtalen dersom det var folkeavstemning dagen etter, mens 34 prosent ville stemt nei. Siden den gang har støtten til Norges samarbeidsavtale med EU økt i målingene til selskapet.

I tirsdagens måling sier 25 prosent at de ville ha stemt «nei», mens 11 prosent svarer «vet ikke». Det er sterkest støtte til de som stemmer Høyre, med 81 prosent «ja», mens det er sterkest motstand til de som stemmer Rødt, med 51 prosent «nei».

Det ble i undersøkelsen også stilt spørsmål om holdningen til medlemskap i EU. Her svarte 26 prosent «ja», 64 prosent «nei» og 11 prosent «vet ikke».

1001 personer fra hele landet har deltatt i målingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!