J.K. Rowling

Rekordsum for sjelden Harry Potter-bok

På en auksjon i North Yorkshire i England ble den sjeldne førsteutgaven kjøpt for en svimlende sum.

OVER PRISANTYDNING: En førsteutgave av boken Harry Potter og de vises stein gikk langt over prisantydning på en auksjon onsdag i England. Foto: Shutterstock / NTB
OVER PRISANTYDNING: En førsteutgave av boken Harry Potter og de vises stein gikk langt over prisantydning på en auksjon onsdag i England. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tennants Auctioneers avholdt onsdag en auksjon i Leyburn, North Yorkshire, hvor bøker, kart og manuskripter kunne bys på.

Her var det ei bok av den kjente forfatteren J.K. Rowling som stjal showet, da den ble solgt for langt over prisantydningen.

Den sjeldne førsteutgaven av boka Harry Potter og de vises stein hadde blitt estimert til en pris på 20-30 000 pund, skriver kunstauksjonøren.

Boka, som beskriver å være i «eksepsjonell stand», ble til slutt solgt for den nette sum av 80 000 pund, skriver BBC. Dette tilsvarer nesten én million kroner etter dagens kurs.

Tennants skriver at 300 av de 500 originale bøkene ble sendt til biblioteker, hvor mange ble meldt som skadd eller tapt.

Denne førsteutgaven ble først kjøpt like etter utgivelsen på Dillons i Nottingham.

Salgsprisen er den høyeste som noensinne er registrert for et av J.K. Rowlings verk, ifølge BBC.

I desember 2020 gikk en liknende kopi for 68 000 pund på en auksjon i Staffordshire.

Den første Harry Potter-boka forteller historien om den unge trollmannen, og ble fulgt av ytterligere seks bøker etter hans eventyr på Hogwarts-skolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.