J.K. Rowling

Rekordsum for sjelden Harry Potter-bok

På en auksjon i North Yorkshire i England ble den sjeldne førsteutgaven kjøpt for en svimlende sum.

OVER PRISANTYDNING: En førsteutgave av boken Harry Potter og de vises stein gikk langt over prisantydning på en auksjon onsdag i England. Foto: Shutterstock / NTB
OVER PRISANTYDNING: En førsteutgave av boken Harry Potter og de vises stein gikk langt over prisantydning på en auksjon onsdag i England. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tennants Auctioneers avholdt onsdag en auksjon i Leyburn, North Yorkshire, hvor bøker, kart og manuskripter kunne bys på.

Her var det ei bok av den kjente forfatteren J.K. Rowling som stjal showet, da den ble solgt for langt over prisantydningen.

Den sjeldne førsteutgaven av boka Harry Potter og de vises stein hadde blitt estimert til en pris på 20-30 000 pund, skriver kunstauksjonøren.

Boka, som beskriver å være i «eksepsjonell stand», ble til slutt solgt for den nette sum av 80 000 pund, skriver BBC. Dette tilsvarer nesten én million kroner etter dagens kurs.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Tennants skriver at 300 av de 500 originale bøkene ble sendt til biblioteker, hvor mange ble meldt som skadd eller tapt.

Denne førsteutgaven ble først kjøpt like etter utgivelsen på Dillons i Nottingham.

Salgsprisen er den høyeste som noensinne er registrert for et av J.K. Rowlings verk, ifølge BBC.

POPULÆRT: En av disse fem førsteutgavene gikk i desember 2020 for 68 000 pund. Foto: Shutterstock / NTB
POPULÆRT: En av disse fem førsteutgavene gikk i desember 2020 for 68 000 pund. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

I desember 2020 gikk en liknende kopi for 68 000 pund på en auksjon i Staffordshire.

Den første Harry Potter-boka forteller historien om den unge trollmannen, og ble fulgt av ytterligere seks bøker etter hans eventyr på Hogwarts-skolen.

Bøkene har skapt et stort verdensomspennende publikum, sammen med en rekke filmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer