Antarktis:

Rekordtemperatur i Antarktis sjokkerer

Det antarktiske kontinentet har hatt temperatur på over 20 grader.

VARMEREKORD: - Hele verden begynte å bevege seg. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For første gang er det blitt registert en temperatur på over 20 grader i Antarktis.

Det er på øya Seymore i øygruppa James Ross-øyene at rekordtemperaturen på 20,75 grader ble målt den 9. februar, noe som er nesten en grad høyere enn den som ble målt på den nærliggende øya Signy i januar 1982, skriver The Guardian.

- Utrolig

Målingen kommer kort tid etter en annen rekordmåling, denne på fastlandet i samme område.

I forrige uke målte nemlig den argentiske forskningsbasen Esperanza en temperatur på 18,3 grader, noe som er den høyeste temperaturen målt på antarktis kontinentale landmasse noensinne. Foreløpig er de to rekordmålingene ikke verifisert av Verdens meterologiske organisasjon (WMO), skriver avisa.

Målingene følger trenden på den antarktiske halvøya og de nærliggende øyene, som har hatt en temperaturøkning på nesten tre grader siden før-indistruell tid, ifølge The Guardian. Det er blant de raskest økende temperaturendringene på planeten.

Forskerene, som får inn temperaturmålingene hver tredje dag, beskriver temperaturmålingene som både «utrolige» og «unormale».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer