Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordvarme i nord

Og 20-gradene holder seg i sør - minst til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Send oss dine sol-bilder. Epost: sendinn@gmail.com eller mms TIPS til 1937

(Dagbladet.no): Vakthavende meterolog John Smits ved Metereologisk institutt dukker langt ned i statistikken uten å finne noe lignende. Lørdag ble det målt maksimumstemperaturer over 20 grader i alle de tre nordligste fylkene: Finnmark (Banak 23,0), Troms (Skibotn 22,8) og Nordland (Saltdal 23,1).

- Jeg må ta et lite forbehold, men dette har vi aldri opplevd når kalenderen viser 6. mai. I motsatt fall er det veldig lenge siden, sier Smits til Dagbladet.no.

Aller varmest i landet lørdag var Namsos i Nord-Trøndelag med 23,9 grader.

Vest-Agder var eneste fylke som ikke ble registrert med maksimumstemperatur over 20 graderlørdag på de faste målestasjonene. Lista var snublende nær med 19,8.

-Jeg tipper at gradestokken har passert 20 også i Vest-Agder andre steder enn våre målepunkter.

Her finner du værvarselet for de nærmeste dagene.

I Finnmark og Troms ble sommeren til låns bare søndag. Fra mandag dreier vinden i nordvestlig retning. Da vil både maksimumstemperatur og middeltemperatur synke drastisk.

 I FJOR  ble 20 plussgrader ikke registert i de nordligste fylkene 12. juni - fem uker seinere enn i år. Her blir fjorårets badesesong innledet i Ramsfjord utenfor Tromsø. Foto: Scanpix.
I FJOR ble 20 plussgrader ikke registert i de nordligste fylkene 12. juni - fem uker seinere enn i år. Her blir fjorårets badesesong innledet i Ramsfjord utenfor Tromsø. Foto: Scanpix. Vis mer

- Men i resten av landet fortsetter varmebølgen. I Nordland og Trøndelag-fylkene blir det gradvis kjøligere fra tirsdag, men sørover er det ingen skyer i horisonten til og med onsdag, heller ikke nedbør av betydning, sier Smits.

Det betyr at den ekstreme brannfaren vedvarer.

- Vårt skogbrannvarsel er alvorlig nok, men i praksis er det enda verre. I alle fylker er det lokale områder med stor eller ekstrem brannfare der snøen er gått, advarer Smits.

Våren er slutt

- Vår lenge varer denne våren?

- Våren er nok over rent meterologisk sett, i alle fall i sør-Norge. Den startet i slutten av mars, og siden slutten av april har vi hatt sommer utfra våre definisjoner, selv om det ikke var grønt på trærne da. Vinter har en kaldere døgnmiddeltemperatur enn 0, vår er 0 - 10, sommer over 10 og høst 10 - 0.

Slik kommer årstidene i Oslo - i gjennomsnitt: vår 17. mars, sommer 12. mai, høst 21. september og vinter 20. november.

Rekordvarme i nord
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling