Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordvåt Bergensnatt

Våteste julidøgn på 74 år

REKORDREGN: Selv i Bergen er sommerværet historisk dårlig. Ikke siden 1938 har det regnet så mye på et døgn i juli. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
REKORDREGN: Selv i Bergen er sommerværet historisk dårlig. Ikke siden 1938 har det regnet så mye på et døgn i juli. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergenserne regnet nesten vekk i natt. Fra klokken 08.00 søndag morgen til klokken 08.00 i dag tidlig kom det 65,1 millimeter regn, mesteparten natt til i dag, melder Bergens Tidene.

Verste på 74 år - Det er mye, veldig mye, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Vêrvarslinga for Vestlandet til bt.no.

Ikke siden 1938 har det regnet så mye i løpet av et julidøgn i Bergen. Men ikke bare er den klissvåte sommernatta en verstenotering for juli de siste 74 åra, det er også årsverste i Bergen.

- Dette er rekord. Det har ikke regnet mer på et døgn i hele år, sier meteorolog Arnstein Tjøstheim.

Regnsommer Helgen har vært preget av dårlig vær over hele landet. Fredag sto det en halvmeter vann i gatene i Oslo, etter at en lokal byge saboterte dagen for solhungrige hovedstadsbeboere. NVE varslet i går flom på Vestlandet, men nedjusterte til prognosen i løpet av dagen.

Nå avlyser meteorologene resten av sommeren. Meteorologisk institutt varsler en kald august, med mye nedbær rundt om i landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media