Rekrutterer prester over nettet

Hva gjør den lokale bispedømmet når rekrutteringen til prestegjerningen går trått? Annonser etter prester på Internett, så klart!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med teksten «Hvordan vet jeg at Gud kaller meg?» prøver Rocester bispedømme i New York å rekruttere ungdommer til prestegjerningen på sin egen internettside.

Bispedømmet er bekymret for framtida, skriver MSNBC.com. I dag finnes det en prest for hver 2200. katolikk i Rocester. Hvis trenden med sviktende rekruttering fortsetter, vil de om 25 år ha 64 prester som skal dekke et område bestående av 12 fylker i delstaten New York. Noe måtte gjøres. Bispedømmet måtte finne en måte å henvende seg til framtidas prester. Svaret fant de på Internett.

Sida inneholder en egen seksjon som lister ungdommers 20 vanligste grunner til at de ikke ønsker å bli prest. Argumentene møtes av en katolsk prest.

En annen seksjon presenterer lokale menn som har startet sin presteutdanning. I personlige innlegg i reneste bill.mrk-stil forteller de livshistorien sin til alle som klikker seg inn.

For å imøtegå et viktig mot-argument for å bli en del av det katolske presteskapet, har sida selvsagt også en egen seksjon som lister «ti viktige egenskaper for et gledelig sølibat.

Biskop Matthew Clark har en enkel forklaring på den noe aggressive rekrutteringspolitikken: han prøver simpelthen å komme dagen da bispedømmet har flere kirker enn prester i forkjøpet.