Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekrutterer soldater med krigsspill

Det amerikanske forsvaret satser på å rekruttere ungdommer til militærtjeneste ved hjelp av et avansert og helt gratis dataspill der man som spiller blir kastet ut i jakten på terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes allerede en lang rekke krigsspill på markedet, men få spillutviklere har så stor kjennskap til emnet som nettopp det amerikanske militæret. Nå har de lansert dataspillet «America's Army» i håp om å rekruttere amerikansk ungdom til militærtjeneste.

Spillet, som er helfinansiert av militæret, er allerede blitt lastet ned rundt en halv million ganger fra det amerikanske militærets nettsider etter at det ble lansert den fjerde juli - på selveste uavhengighetsdagen.

Jakte på terrorister

Ideen til spillet oppsto da det amerikanske militæret undersøkte hvordan det lettest kunne nå ungdom med informasjon om livet i uniform. En rask titt i hyllene i dataspillbutikkene viste at krigføring er et element i et stort antall spill, og at det stort sett var unge menn som kjøpte disse - nettopp det publikummet militæret er ute etter.

- Med dette spillet ønsker vi å utdanne unge amerikanere, og presentere dem for et realistisk og engasjerende bilde av dagens moderne militære, og hvilke muligheter det innebærer, forteller initiativtakeren til spillet, oberstløytnant Casey Wardynski, til AP.

«America's Army» er to spill i ett. Den ene, «Soldiers», er et simulasjonsspill som introduserer spilleren for militærets «verdier», og fungerer mer eller mindre som et interaktivt reklameverktøy for US Army. Mens i «Operations» blir du som amerikansk soldat kastet ut i felten på jakt etter terrorister - det er ikke mulig å velge hvilken side du vil spille på.

Spillet er allerede blitt godt mottatt i spillmiljøet, og antall nedlastinger fra nettet er økende.

Informasjon

Det som nå er tilgjengelig for publikum, er bare deler av spillet. Seinere i høst vil hele spillet bli delt ut gratis på cd-rom fra militærstands og via blader.

Om antallet rekrutter til militæret øker som resultat av spillingen, er foreløpig uklart. Som oberstløytnant Wardynski sier det:

- Vil ungdommer spille dette spillet og rekruttere seg? Nei, det vil de ikke. Vi vet det. Men de vil motta informasjon, og det er svært viktig.

2002: Nå er det krigen mot terrorisme som gjelder, og det amerikanske forsvaret forsøker å vekke interesse for militærtjeneste ved å tilby ungdom gratis dataspill der de selv kan jakte på terrorister. Bildet er hentet fra spillet «America's Army».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling