- Rekrutterte for å få noen til drepe

FROGNER (Dagbladet.no): Kristin Kirkemo Haukeland rekrutterte menn med hensikt til å få noen til å drepe, hevder Arman Vestad i Nes herredsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Kirkemo Haukeland og moldenseren Arman Vestad hadde et kortvarig forhold i slutten av 1998. Dette var samtidig som Kirkemo Haukeland var sammen med eks-kjæresten Lars Grønnerød.

Like før nyttår samme år skal Vestad ha blitt dumpet til fordel for et av dagens andre vitner i Nes herredsrett, en 31 år gammel moldenser. Alle tre personene var i Trondheim da bruddet fant sted.

- Jeg var litt forsmådd, forteller Vestad.

Grønnerød og Kirkemo Haukeland var fremdeles sammen på denne tida.

- Utnyttet

Lars Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, vil vite mer om hvordan Kristin Kirkemo Haukeland opptrådde overfor sine kjærester.

- Var Lars underlegen Kristin?, spør forsvareren.

- Tanken har streifet meg.

- Ble du utnyttet av Kristin?

- Ja. Jeg fant jo ut i Trondheim at hun antageligvis rekrutterte en ny person, svarer Vestad.

Vestad viser her til at Kirkemo Haukeland lot ham i stikken - for deretter å innvolvere seg med 31-åringen mens de var i Trondheim.

- Er det sånn at Kristin rekrutterer med hensikt til å få noen til og drepe, spør Wiik Sørvik.

- Det er jo en måte å si det på, svarer 28-åringen.

Giftemål

Eks-kjæresten til Arman Vestad vitnet også i Nes herredsrett i dag. Hun fortalte at Vestad skal ha fått et tilbud om giftemål av Kirkemo Haukeland.

- De skulle gifte seg. Han la det fram som et attraktivt tilbud. Det betraktet jeg som at det lå en slags medgift der, hevder kvinnen.

Hun mener det i den forbindelse var snakk om en leilighet.

  • Tidligere i dag kom det fram at den 31 år gamle moldenseren skal ha blitt tilbudt ekteskap med Kirkemo Haukeland. I vederlag for dette skulle han få en del av en leilighet.