Rekrutterte sykepleiere fra møbelsnekker

Oslo universitetsssykehus mistenkt for menneskehandel.

MØRKE SKYER:  Bjørn Erikstein har fått kontorpulten full av problemsaker siden han begynte som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Her under høringen på Stortinget i begynnelsen av mars i forbindelse med økonomistyring og nyorganisering. Nå er sykehusgiganten mistenkt for menneskesmugling i forbindelse med rekruttering av filippinske sykepleiere fra en varetektsfengslet møbelsnekker.
Foto: Heiko Junge/Scanpix.
MØRKE SKYER: Bjørn Erikstein har fått kontorpulten full av problemsaker siden han begynte som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Her under høringen på Stortinget i begynnelsen av mars i forbindelse med økonomistyring og nyorganisering. Nå er sykehusgiganten mistenkt for menneskesmugling i forbindelse med rekruttering av filippinske sykepleiere fra en varetektsfengslet møbelsnekker. Foto: Heiko Junge/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet vil undersøke nærmere rollen som Oslo universitetssykehus har hatt i forbindelse med innleide filippinske sykepleiere og menneskesmugling.

I helgen ble det klart at møbelsnekkeren som er anmeldt for menneskehandel, skal ha brakt ytterligere seks filippinere til Norge i tillegg til de tre som har jobbet ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Nå opplyser politiet til Aftenposten at de ikke utelukker at OUS som institusjon kan bli siktet for medvirkning til menneskehandel.

En slik siktelse kan også komme til å omfatte ansatte ved landets største sykehus.

Oslo og Finnmark Det var NRK som i helgen meldte at ytterligere seks filippinere skal ha blitt brakt til Norge via det varetektsfengslede ekteparets møbelsnekkerfirma. Tre av disse skal ha jobbet på sykehjem i Oslo kommune, de tre andre i Lebesby kommune i Finnmark.

Etter oppfordring fra politiet ønsker ingen ved OUS å kommentere saken.

Registrert som mistenkt- Vi har bedt OUS legge lokk på informasjon omkring saken. Vi har fokusert på ekteparets rolle i saken og vil bruke tiden fram til mandag på det. Men seinere vil vi gå inn på sykehusets rolle i denne saken og hvilken gevinst de har hatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer