Reksten blir bedt om å gå av

Viseadmiral Jan Reksten blir i statsråd i morgen fjernet fra stillingen som Forsvarets operative toppsjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rekstens advokat, Lars Holo, bekrefter overfor VG Nett at Forsvardepartementet vil frabeordre ham stillingen midlertidig. Også i samtale med Dagbladet.no sier Lars Holo det samme.

Bakgrunnen er at Reksten er siktet for korrupsjon av Økokrim. Holo opplyser om at Forsvarsdepartementets begrunnelse er at tilliten til Reksten er brutt, fordi han visste eller burde ha visst at golfturene han deltok på til Alicante delvis ble finansiert av Siemens.

- Men Reksten visste ikke, og skjønner ikke hvordan han skulle visst, sier Holo til VG.

Til Dagbladet.no sier Holo at Reksten vil komme med en kunngjøring under NRK Dagsrevyen 19.00.

Reksten, som er sjef for all operativ virksomhet i Forsvaret og som er rangert rett under forsvarssjefen har tidligere gått ut med en pressemelding der han redegjør for mistanken:

Der skriver han at Siemens sponset en golftur til Alicante 3 - 10. mars 2004, der han var deltaker. Han sier sponsingen ble kjent for ham i april 2007.

- Jeg har redegjort i detalj for saken i Bergen byrett 7. mai i år som påtalemyndighetenes vitne i Karlsvik-saken, skriver Reksten. Reksten selv skal ha tatt korrupsjonssiktelsen med fatning.

Han sier at Økokrim i dag har tatt beslag i relevante dokumenter.

Reksten blir bedt om å gå av

- Til grunn for beslagene ligger mistanke om at jeg skal ha mottatt en fordel ved at Siemens sponset arrangementet. Jeg var imidlertid ukjent med at Siemens var sponsor. Jeg granskes for å ha mottatt utilbørlige fordelsoverføringer til en samlet verdi av kroner 6 000, hevder han.

Han fortsetter med å si at pengene ble tilbakebetalt da det ble kjent for ham at turen var sponset. Han var også på en tilsvarende tur i 2003, men disse pengene er også tilbakebetalt, skriver viseadmiralen i pressemeldingen.

- Jeg ser frem til å få dette grundig belyst av Økokrim, slik at saken kan legges død, sier Reknes.

Dagbladet.no kommer snart med mer.

Reksten blir bedt om å gå av