PREGET: Gutten som omkom I tunnelulykka i Oslo gikk på Ruseløkka skole. Det gjorde også én av de to tenåringene som ligger kritisk skadd på Haukeland Sykehus. Merete Hansen, rektor ved Ruseløkka skole, forteller at elever og ansatte er tydelig preget etter nyheten. Video: Madeleine Liereng Vis mer Vis mer

Rektor: - Elevene er svært preget

Ruseløkka skole skal holde minnestund etter at de mistet en av sine elever i tunnelulykken søndag.

De tre ungdommene som tok seg inn i tunnelen ved Filipstad vest i Oslo sentrum søndag, var født i 2003.

En gutt omkom etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde, mens en gutt og ei jente er kritisk skadd etter hendelsen.

De to guttene gikk i 10. klasse på Ruseløkka skole i Oslo. Jenta er fra Drammen.

- Svært preget

Merete Hansen, rektor ved Ruseløkka skole, forteller at hun fikk beskjed om at to av elevene var involvert i ulykken søndag kveld. Det ga skolen tid til å forberede seg på å ta imot ansatte og elever på en god måte da det ringte inn mandag morgen.

- Vi fikk god hjelp av kriseteam i dag tidlig og har tatt imot elever som er svært preget av hendelsen, sier hun til Dagbladet.

Hansen sier at de har gitt elevene rom til å bearbeide sorgen og gitt omtanke til hverandre.

- Tankene våre går til foreldrene og familiene til de som er rammet. Dette er fryktelig trist. Dette er ungdom som står i startgropa på voksenlivet og det preger oss i dag, sier en svært preget rektor.

ULYKKE: Ulykken skjedde ved Filipstad, vest i Oslo sentrum, søndag ettermiddag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ULYKKE: Ulykken skjedde ved Filipstad, vest i Oslo sentrum, søndag ettermiddag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Blir minnestund

Hun legger til at dagen i dag har vært fin. Elevene har delt mange minner og vært der for hverandre. Rektoren understreker at skolen skal prøve å tilrettelegge for at hverdagen blir normal igjen så fort som mulig.

- Det blir en minnestund for 10.trinn og vi håper det blir en fin tid til ettertanke.

- Det har vært en tung dag for elever, lærere og skoleledelse?

- Helt klart. Vi har også stor omtanke for familiene som er rammet, sier Hansen.

Høyspentanlegg

Hendelsen fant sted ved et sidespor inne i en tunnel som primært benyttes for å snu tog. Politiet fikk melding om ulykken søndag ettermiddag.

- Dette er ikke et sted som er åpent for ferdsel. De tre har måttet forsere et gjerde for å komme seg inn dit. Det er snakk om personer som ikke har lovlig adgang til stedet, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet kort tid etter at ulykken ble gjort kjent.

Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor, sier at de ikke vet hvordan de tre tenåringene kom seg inn i tunnelen.

Anlegget forsyner togene med 15 000 volts kjørestrøm. Det er klassifisert som et høyspenningsanlegg og er skiltet med advarselen «høyspenning - livsfare».

Kjøreledningen er plassert høyt oppe i tunnelen, 5,35 meter fra bakken og opp. Det er kabelen høyt over bakken det antas at tenåringene har kommet borti.