Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rektor: - Fikk ingen mobbevarsel om død 13-åring

Tidligere rektor på barneskolen hvor 13-åringen som døde i Valdres har gått, sier at hun aldri mottok noen mobbeklager vedrørende jenta.

GIKK PÅ DENNE SKOLEN: Den 13-år gamle jenta som ble funnet død på hytta i Valdres, har tidligere vært elev ved Gullhaug skole. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIKK PÅ DENNE SKOLEN: Den 13-år gamle jenta som ble funnet død på hytta i Valdres, har tidligere vært elev ved Gullhaug skole. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjølvannet av dødsfallet har en rekke personer uttrykt seg kritisk til skolens innsats mot mobbing.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene som kommer. Jeg synes det er fryktelig trist å lese hvordan skolen blir fremstilt. Jeg fikk ingen henvendelser fra denne familien om at jenta ble mobbet, sier Helen Førland til Budstikka.

Hun var rektor på Gullhaug skole da den nå døde 13-åringen gikk i 1-3. klasse.

Overfor VG sa Barneombudet tirsdag at de har opplysninger om at flere barn skal ha blitt mobbet på denne skolen, samtidig som den nå døde jenta var elev der.

Mobbe-indeksen fra elevundersøkelsen i 2007- 2012 viser at Gullhaug skole lå på kommunesnittet i 2007, 2008 og 2012, og marginalt over snittet i 2009 og 2010.

- Det ble gjort veldig mye godt arbeid for å inkludere elevene, og jeg synes det er viktig at det kommer fram, sier Førland til Budstikka.

Jenta byttet senere skole som følge av mobbing, men skal igjen ha blitt gjenforent med sine mobbere da hun begynte på ungdomsskolen i fjor høst. Hun ble funnet død på en hytte i Valdres på nyttårsaften. Moren er siktet for omsorgssvikt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media