Rektor: - Hun er ei tapper jente

Den ti år gamle jenta var onsdag på skoleavslutning med klassen sin. - Hun er ei veldig tapper jente, sier rektor Gunnar Randsborg ved Korsvoll skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er det tristeste som kan skje et skolesamfunn, sier han.

I går, ei uke etter at jenta ble voldtatt i skogen på vei hjem fra skolen, fikk elevene ved Korsvoll skole sommerferie. Den ti år gamle jenta var selv med på klassens avslutning onsdag.

- Situasjonen er i ferd med å bli normal igjen. Vi hadde akkurat ei uke på oss for å få normalisert situasjonen for elevene etter det som skjedde. Vi har gjort alt som kan gjøres i slike situasjoner. Ungene har vært veldig flinke, og foreldrene har stilt opp og støttet opp rundt skolen. De har sagt at de vil gjenerobre tryggheten på skolen, sier rektoren.

Korsvoll skole har om lag 500 elever fra første til sjuende klasse. Det er ca. 80 ansatte ved skolen.

Skolebygningen ligger helt inntil markagrensa, og det er tette skogområder og mange stier som leder til og fra skolen og nærområdene rundt.

- Ikke gå alene

- Vi snakket med elevene om at det er viktig å ikke gå alene, å alltid gå sammen med noen, på veier der det ferdes andre mennesker. Om vinteren, når det er mørkt, ber vi dem om alltid å holde seg på opplyste veier og stier. Vi har understreket hvor viktig det er å gå flere sammen etter det som hendte. Det har også vært flere elever som har blitt fulgt til skolen de siste dagene, sier Randsborg.

Ingen panikk

- Er barna redde?

- Det er ingen panikk. Lærerne og foreldrene har gjort en stor innsats for å skape ro på skolen, og foreldrene har fulgt opp hjemme. Vi har ansvarsfulle foreldre, som støtter opp rundt skolen når det er tøffe situasjoner. Og midt oppe i alt det fæle er det fint å se hvordan ungene har reagert. De har stilt opp og slått ring rundt jenta, som har vært på skolen igjen etter det som skjedde. Hun er ei veldig tapper jente, sier Randsborg.

- Vi synes også vi har fått god hjelp fra politiet og fra Redd Barna. Vi har snakket med hver enkelt klasse om det som har hendt, og snakket spesielt med jentas klasse og deres foreldre. Skolens trekker på de ressursene de har tilgjengelig i slike situasjoner, og et av dem er PP-tjenestens kriseteam, med blant annet psykolog. Og nå er jo skolen over. Det er ingen som skal gå til skolen på sju uker, sier rektoren.

- Det er selvfølgelig det tristeste som kan skje i et skolesamfunn. Det er mange ganger verre enn når skolen brant ned for fire år siden, sier Randsborg.