Rektor advarer mot pedofil

Rektor Liv Skjønberg på Stord advarer nå elevene mot en pedofil mann som er aktiv i skolens nærområde og ved barnas skolevei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektoren ved Hystad skole på Stord oppfordrer elevene til å gå flere sammen til og fra skolen. I et brev til foreldrene advarer rektor Liv Skjønberg mot en pedofil som oppholder seg i en del av nærområdet og skoleveien for elevene. Det er Haugesunds Avis som skriver dette i dag.

Utuktig framferd

I brevet skriver rektoren at den pedofile personen har en utuktig framferd og blotter seg, og at han er aktiv i skolens nærmiljø. Videre skriver hun at det er viktig ikke å skremme elevene, men gi nøktern og generell informasjon.

- Bakgrunnen for brevet er et skriv som vi har fått fra politiet. I tillegg har vi fått en henvendelse fra lensmannskontoret om at det er en pedofil person som er aktiv i vårt nærområde, sier Skjønberg til Haugesunds Avis.

Rektoren forteller at hun har fått flere henvendelser fra foreldrene etter brevet. Hun sier alle er glade for å ha fått informasjon, men at noen har blandete følelser for situasjonen.

- Hensikten med brevet er å gjøre barna mer kritiske til folk de treffer på, sier Skjønberg.