Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rektor anmeldt for vold mot tiåring

Nå er mannen løst fra stillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To ganger var flere elever og andre vitner at rektoren ved en skole i Aust-Agder bruke fysisk makt mot en ti år gammel gutt. Nå har mannen fratrådt sin stilling som rektor, skriver Fædrelandsvennen.

Den første episoden skjedde 10. april i fjor. 10-åringen var innkalt til rektors kontor, men møtte ikke opp. Da kom rektor ut i skolegården, ifølge flere vitner rev rektor gutten bort fra en benk slik at gutten landet på ryggen. Han skal så ha slept gutten over skoleplassen.

10-åringens lillebror var vitne til episoden og skal ha blitt veldig redd.

Rådmannen tok initiativ til et forsoningsmøte, men dette ble utsatt da rektor var innvilget permisjon og ferie.

Satte seg på gutten

24. mai var gutten igjen inne på rektors kontor. Da han ville gå skal rektor ha lagt gutten i gulvet og satt seg på ham. Guttens far ble bedt om å hente ham, men kom ikke med en gang. Da tilkalte skolen politiet som møtte fram med en representant fra barnevernet.

Leder for barnevernstjenesten i kommunen, beskriver episoden slik:

«Da vi kommer inn på rektors kontor ser vi at eleven ligger på gulvet og rektor sitter overskrevs på ryggen hans. Han har låst guttens armer på ryggen, og det er vått av svette/tårer rundt hodet hans. Halsen hans er også rødflammet.»

Hun er enig med foreldrene i at maktbruken var unødvendig hard og krenkende for gutten.

Henlagt av politiet

Saken ble politianmeldt, men henlagt på grunn av bevisets stilling. Rektor skal ikke selv ha vært villig til å beklage sine handlinger overfor eleven han har hatt problemer med.

- Mens politietterforskningen pågikk i fjor var rektoren i permisjon. Nå står han i en annen stilling fram til overgang til pensjonstilværelse, opplyser rådmann Bjørn Vidar Hagen til Fædrelandsvennen.

Rektoren sier til avisa at saken ble henlagt, utover det vil han ikke kommentere saken.

Rådmannen i kommunen har innkalt til møte med foreldrene på skolen på mandag. Her skal kommunens øverste sjef beklage det som har skjedd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling