Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rektor dømt for ikke å ha tatt vare på elev etter overgrep

Historisk rettssak og dom på Romerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tingretten har dømt både en kommune, en skole og rektoren ved skolen for brudd på opplæringsloven i forbindelse med seksuelt overgrep mot en elev i 2014.

Det er første gang en slik sak er prøvd for retten, skriver Romerikes Blad, som har anonymisert kommunen, skolen og rektoren.

Eleven - en gutt - ble utsatt for seksuelle overgrep fra andre gutter.

Til tross for at det var fattet vedtak om at gutten og overgriperne skulle holdes adskilt, måtte gutten i en lang periode dele garderobe med dem.

Rektor fulgte ikke opp

Det var politiet som reagerte på at skolen varslet om hendelsen for seint og ikke fulgte opp egne vedtak.

Kommunen, som skoleeier, nektet å vedta et forelegg på 15 000 kroner.

Derfor havnet saken i tingretten, som har idømt kommunen en bot på 40 000 kroner i tillegg til saksomkostninger på vel 70 000.

Rektoren ved skolen er dømt for overtredelse av opplæringsloven i forbindelse med at skolens tiltak ikke ble fulgt opp godt nok.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling