Rektor forbyr bar mage

Jentene ved Grimstad Ungdomsskole forbys å gå med bar mage og synlige truser. Et av argumentene er at guttene mister konsentrasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved Grimstad Ungdomsskole får nå niendeklassinger med bar mage og synlig truse en stor oransje T-skjorte tredd over seg, melder Agderposten.

T-skjorte-ordningen som har foregått siden skolestart i sommer er ment å skulle signalisere at skolejentene går uanstendig kledd, og gjøre dem mer bevisst sine klesvalg, ifølge rektor.

Rektor Svein Pedersen medgir at ordningen nok er ulovlig og at skolen neppe kan tvinge noen til å ta på seg den oransje T-skjorta.

- Dette er gjort med et positivt fortegn. Vi ønsker å gjøre elevene mer bevisste i sine klesvalg, og sette søkelyset på noe vi mener de selv er tjent med, sier Pedersen til Agderposten.

Avisa har imidlertid møtt flere niendeklassinger som reagerer sterkt på ordningen.

- Læreren sa jeg hadde for kort topp, skjøt frem puppene, og hadde buksa for langt nede. Jeg synes dette er noe tull. Vi må da få kle oss som vi vil, sier Margarita Tellefsen (14).

Også elevrådsleder Edwin Tveit (16) misliker ordningen som kun gjelder niendeklasse. Han tok i går saken opp i elevrådet, som vil ha ordningen avskaffet.

- Et argument er at guttene mister konsentrasjonen fordi jentene går dristig kledd. Jeg synes hele opplegget er rart, sier Tveit til lokalavisa.

- Bør sparke rektor

- Rektor bedriver systematisert seksuell trakassering. Jeg blir målløs, rasende. Hadde jeg vært foreldre, ville jeg tatt ungene mine ut av skolen til forholdene var ryddet opp i, sier konstituert direktør på Likestillingssenteret, Mona Larsen-Asp til Agderposten.

- En slik oppførsel burde føre til avskjedigelse på dagen, mener likestillingsdirektøren.

Du kan lese mer om saken hos: agderposten.no

<B>STRENGT FORBUDT: </B>Denne jenta ville brutt begge forbudene ved Grimstad ungdomsskole - med både bar mage og synlig trusekant.<br>Illustrasjonsfoto: SCANPIX