Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rektor forgrep seg på elev - måtte se sex-video i retten

- Helt tydelig at det er ham i filmene, sier jentas bistandsadvokat.

DØMT I TINGRETTEN: Den nå 51 år gamle mannen ble i mai dømt i Salten Tingrett for å ha hatt sex med en elev som på tidspunktet var under 16 år.
Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
DØMT I TINGRETTEN: Den nå 51 år gamle mannen ble i mai dømt i Salten Tingrett for å ha hatt sex med en elev som på tidspunktet var under 16 år. Foto: Anders Vanderloock / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tidligere rektor ved en skole i Nordland ble i Salten tingrett i mai dømt for å ha hatt seksuell omgang med en av sine elever før hun fylte 16 år.

Mannen ble dømt til tre og et halvt års fengsel, og til å betale en erstatning på 198 000 kroner til jenta.

Den tidligere rektoren anket, og mandag og tirsdag denne uka gikk ankesaken for Hålogaland lagmannsrett.

- Det er klart det har vært en grusom belastning å gå gjennom dette igjen, men hun er glad for at det har gått såpass bra, sier jentas bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik.

Filmet med «spionpenn» Hun forteller at mye av tiden i retten tirsdag har gått til å gå gjennom videofilmer filmet av jenta selv ved hjelp av et skjult kamera i en penn. Alle filmene er filmet hjemme hos den tidligere rektoren.

- Det er helt tydelig at det er ham i filmene, og det var fascinerende å høre ham sitte og nekte i retten, sier Hammervik.

Det var da hun innså at rektoren så seg om etter en ny kvinne at hun bestemte seg for å dokumentere hva som foregikk. 51-åringens forsvarer, Jan Erik Teigum, ba lagmannsretten avskjære tre videofilmer som bevis, noe retten avslo.

- Retten var ikke enig med dem, sier Hammervik.

Ble gravid 51-åringen var rektor ved en skole i en av Bodøs nabokommuner da forholdet til den 15 år gamle eleven startet, og rektorens familie fungerte som et slags avlastningshjem for jenta på tidspunktet.

Hun hadde problemer både på skolen og hjemme, og i dommen fra tingretten legges det vekt på at rektoren utnyttet sin stilling til skaffe seg sex med jenta.

I dommen fra tingretten tidligere i år legges det også vekt på at jenta to ganger ble gravid under det rundt fem år lange forholdet, en gang i 2006 og en gang i 2009. Jenta tok abort ved begge graviditetene.

Jenta måtte sende tekstmeldinger til den 28 år eldre rektoren hver tredje time, og de to skal ha hatt seksuell omgang tre ganger i uka, skriver an.no

51-åringen nekter straffskyld, og mener det ikke er han som er på to av filmene som legges frem i retten i dag. På den tredje filmen, som ikke er like grov, innrømmer han imidlertid at det er han som filmes.

VISTE VIDEO: Forsvarer Jan Erik Teigum ba lagmannsretten avskjære tre videofilmer som bevis, noe retten avslo. Bildet er tatt under en annen rettssak.
 Foto: Erlend Aas / SCANPIX
VISTE VIDEO: Forsvarer Jan Erik Teigum ba lagmannsretten avskjære tre videofilmer som bevis, noe retten avslo. Bildet er tatt under en annen rettssak. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer