Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rektor sa nei til toppjobb

Lønnsnivået i skolen har tatt seg opp. Bodø-rektor sa nei til å bli undervisningssjef siden hun måtte gå ned i lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærerne fikk et saftig lønnstillegg i 2000/2001. Det merkes blant annet i Bodø. Rektor Singhild Meløy Johannessen (55) ved Grønnåsen skole ble tilbudt jobben som byens undervisningssjef. Hun sa ja, mot at hun fikk beholde rektor-lønna på 476 000 i året. Det sa kommunen nei til, skriver Avisa Nordland. Undervisningssjefslønnen skal være på 440 000 kroner.

Undervisningssjefen i Bodø har ansvar for et budsjett på 315 millioner kroner, og har 800 ansatte. Men lønna er altså lavere enn en helt vanlig rektorlønn.

- For meg handler det ikke om pengesummen jeg er tilbudt, for den er høy nok. Men det handler om prinsippet. Jeg vil ikke gå ned i lønn for å være undervisningssjef, sier Johannessen til Avisa Nordland.

Halv million i lønn

Rektorene fikk også et solid lønnsløft i 2000/2001. Rektorene lønnes etter skolestørresle, og en rektor ved en større skole kan få en halv million i årslønn. I Bodø tjener byens best betalte rektor omtrent like mye som rådmannen, kommunens øverste administrative sjef.

I fjor var gjennomsnittslønna i den norske skole på 329 000 kr. Dette inkluderer alle fra lærere i grunnskolen til videregående skoler, ledere og rektorer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling