Rektor siktet for overgrepsbilder av barn

En rektor ved en grunnskole i Nordland er siktet for å ha kjøpt overgrepsbilder av barn. Han er også siktet for å ha bestilt overgrep over internett.

Den overgrepssiktede mannen erkjenner deler av siktelsen, skriver Avisa Nordland.

Politiadvokat ved Nordland politidistrikt, Marit Olsen Heggstad, opplyste til NRK i går at politiet har brukt store ressurser på å etterforske saken. Blant annet har det vært gjennomført en rekke avhør og gjennomgang av beslag.

Rektoren ble først siktet for å ha skaffet seg seksualiserte bilder av barn. I går ble siktelsen utvidet, ettersom politiet mener etterforskningen viser at mannen aktivt skal ha bestilt overgrep av barn over Internett.

Tor Haug er siktedes forsvarer. Han sier at rektoren har erkjent straffskyld for å ha kjøpt og mottatt overgrepsbilder da han ble pågrepet i juni.

– Siktelsen omfatter medvirkning til overgrep mot barn og kjøp av seksuelle tjenester fra barn, sier politiadvokat Olsen Heggstad ved Nordland politidistrikt til NRK.

Lovbruddene skal ha blitt begått før og fram til tidlig 2016. Per nå kan ikke politiet tidfeste nøyaktig når.

Mannen nekter for den utvidede delen av siktelsen. Han erkjenner imidlertid å ha kjøpt rundt femti bilder som viser overgrep mot barn.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter den skjerpede siktelsen. Han mener det ikke er ført bevis for at han har bestilt overgrep over Internett, sier siktedes forsvarer Tor Haug til NRK.

Offisielt er ikke rektoren suspendert, ifølge Haug.

Politiet er så langt ikke kjent med at noen av overgrepene skal ha skjedd lokalt.

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i slutten av juni. Han har sittet i varetekt i tre uker, men ble løslatt onsdag da politiet ikke ønsket å begjære ny fengsling. De mener bevisforspillelsesfaren er nedjustert.