Rektor slår alarm: 70 elever involvert i nettmobbing på skole i Rogaland

Sjokkert over elevenes mobbing på Ask.fm. - De forferdeligste ting blir skrevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg hadde aldri forestilt meg at de kunne snakke sånn til hverandre, sier rektoren Hege Wilhelmsen ved Rennesøy skule til Stavanger Aftenblad.

Skolen slår nå alarm, etter å ha avdekket at så mange som 70 av elevene på ungdomsskoletrinnene kan være involvert i nettmobbing.

Saken ble først omtalt i Bygdebladet.

Nettmobbing Det sosiale mediet Ask.fm baserer seg på at brukerne stiller spørsmål, og er veldig populært blant elevene på Rennesøy Skole i Rogaland. Det var også derfor rektoren bestemte seg for å lage en profil og se hva elevene holdt på med.

- Over seks millioner ungdommer benytter denne appen. De skriver om hvordan andre ser ut, og det er også en del sexfikserte kommentarer. Jeg fant sjikane og grov mobbing av elever, sier rektor Wilhelmsen til Dagbladet.

Det hun fant på Ask.fm, ga rektoren sjokk. Hun opplyser at elevene skrev de forferdeligste ting om hverandre, gjerne anonymt. 

- Den dagen jeg ble tipset om nettstedet, så innkalte jeg SLT-koordinator, helsesøster og politi til et møte umiddelbart. Jeg tror ikke elevene ser konsekvensene av at dette er et åpent nettsted, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer