- Rektor teipet munnen på elever

Foreldre på Hallingby skole reagerer sterkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektoren på Hallingby skole ved Hønefoss skal ha teipet over munnen til elever som forstyrret undervisningen. Foreldre reagerer sterkt.

- Jeg kan ha forståelse for at enkeltelever kan være svært krevende, og at enkelte skoleklasser kan være mer krevende enn andre. Men å bruke teip som virkemiddel, hører ikke hjemme noe sted, sier en mor til Ringerikes Blad. Hun vil ikke stå fram.

Rektoren skal ha forklart at teipingen skjedde ved at han satte to teipremser med vanlig blank skoleteip i et kryss over munnen.

Rektor skal, før han satte på teipen, ha forsikret seg om at elevene ikke var forkjølet. Elevene skal ha måttet sitte med teipen i om lag fem minutter.

Til sammen tre-fire elever skal ha blitt teipet, skriver Ringerikes Blad.

Rektoren har selv ikke ønsket å gi sin versjon av saken til avisen, men betegner den som en ikke-sak.

Bekymrede foreldre henvendte seg til klassens kontaktlærer etter å ha hørt om hendelsen, og det ble innkalt til et foreldremøte der rektoren og kontaktlæreren deltok.

«Foreldregruppa reagerte på virkemidler som var brukt, og alle var enige om at blant annet tape ikke skal brukes», heter det i oppsummeringen, som Ringerikes Blad har fått tilgang til.

TAR AVSTAND FRA DET: Saken skal undersøkes nærmere, ifølge kommunalsjef Anne-Lise Rian i Ringerike kommune Illustrasjonsfoto: SCANPIX
TAR AVSTAND FRA DET: Saken skal undersøkes nærmere, ifølge kommunalsjef Anne-Lise Rian i Ringerike kommune Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

- Vi tar avstand fra de metodene, og ser alvorlig på dette, sier kommunalsjef Anne-Lise Rian i Ringerike kommune til VG Nett, og legger til at de vil følge opp saken til uka.

(NTB)