Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Härjedalen-ulykka:

Rektor til Dagbladet: - Tre av våre elever er døde

Folk strømmer til skolen etter dødsulykken i Härjedalen.

ALVORLIG ULYKKE: Tre er døde og flere er skadd etter en ulykke i Härjedalen. Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB scanpix
ALVORLIG ULYKKE: Tre er døde og flere er skadd etter en ulykke i Härjedalen. Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 07.07 i dag ble det meldt om en bussvelt på E45 mellom Sveg og Fågelsjö i Härjedalen.

Så langt er tre personer meldt døde, mens seks er alvorlig skadd. De tre døde er ungdommer som gikk i åttende klasse ved en skole i Marks kommune.

Det forteller rektoren til Dagbladet.

- Rundt 50 av våre elever var ombord på bussen. Den var på vei til Klövsjö der de skulle gå på ski, sier skolelederen og legger til at turen var arrangert av et lokalt idrettslag.

Holder rundt hverandre

Rektoren betegner hendelsen som fryktelig. Skolen har åpnet dørene for pårørende og barn, og folk strømmer til bygget.

- På et sted som vårt kjenner alle hverandre. Folk er lei seg, og for mange av barna er det første gang døden kommer så nært på, sier skolens leder.

Rektoren forteller at skolen har en idrettsprofil, og at også lærere var ombord på bussen var også lærere. Disse er lettere skadd, men svært rystet, ifølge rektoren.

Han legger til at et stort antall lærere har samlet seg på skolen. Der tar de i mot elever og foreldre.

- Det holder rundt hverandre og hjelper til, sier rektoren om situasjonen.

ULYKKE: Buss med rundt 50 ungdommer veltet i Härjedalen I Sverige. Minst tre personer skal være døde, og rundt 30 skal være skadd. Video: Expressen TV Vis mer

- Stor sorg

Marks kommune har opprettet en krisegruppe i forbindelse med ulykken. Lokalsamfunnet er rystet, ifølge kommunalråd Tomas Johansson.

Han omtalte bussvelten som det mest fryktelige som kunne ha hendt.

- Det er det mest fryktelige som kunne ha hendt, og de som rammes er barn. Vi tenker virkelig på dem og de pårørende, sier Johansson overfor Dagbladet.

Forberedt på krisesituasjon

Johansson la vekt på at alle kommunens ansatte er tilgjengelige i forbindelse med hendelsen. Kirken i Skene holder også åpent for å ta seg av pårørende, ifølge Aftonbladet.

Politiets pressevakt Marie Andersson opplyste tidligere i dag til Dagbladet at busspassasjerene ble sendt til tre ulike sykehus - i Östersund, Falund og Mora.

- Sykehuset i Östersund er forberedt på en krisesituasjon, sa Gun Råberg Kjellerstrand, kommunikasjonssjef ved Region Jämtland Härjedalen, tidligere i dag til Expressen