Rektor ville forby julekonserter. Det syntes statsministeren var en dårlig idé

- Hvis han tror dette fremmer integrering, tar han feil.

 JULESANGER:  Rektor ville forby julekonserter og julesanger på skolen. Det har fått flere til å reagere. Her synger tyske barn julesanger i parlamentet i Berlin. Foto: Maurizio Gambarini
JULESANGER: Rektor ville forby julekonserter og julesanger på skolen. Det har fått flere til å reagere. Her synger tyske barn julesanger i parlamentet i Berlin. Foto: Maurizio GambariniVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en skole like utenfor den italienske byen Milano, bestemte rektor, Marco Parma, at julesanger og julekonserter skulle bli forbudt. Målet var forbudet var å fremme det flerkulturelle ved skolen.

Flere reagerte på forbudet, og nå har også Italias statsminister, Matteo Renzi, kastet seg på.

- Han tar feil - Jula er viktigere enn en rektor som ønsker å provosere. Hvis han tror at han fremmer integrering på denne måten, tar han feil, sier Renzi til avisa Corriere della Sera, som er sitert av The Guardian.

Parma skal ha foreslått å avlyse skolens julekonsert, for heller å arrangere en vinterkonsert i januar.

Det har ikke stått på kritikken, og mange foreldre er imot forslaget.

- Slike ting kan føre til problemer i et flerkulturelt samfunn, sier Parma.

Foreldre hentet barn ned fra scenen Han forklarer at ved fjorårets julekonsert, var det flere av skolens muslimske barn som ikke kunne sangene og dermed ikke kunne delta på konserten.

- Det var ikke noe hyggelig for de barna som ikke kunne være med. Enda verre var det vel for de barna som ble hentet ned fra scenen av foreldrene, sier Parma.

Skolen har rundt tusen elever, hvor en av fem har en annen religion enn kristendom.

Matteo Salvini, leder for landets høyrevridde, antiinnvandringsparti Lega Nord, har bedt om at Parma umiddelbart får sparken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram