Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rektoren ved den drepte 14-åringens skole: - Det gjør ordentlig vondt

Hadde minnesamvær for skolens avdøde elev Jakob Abdullahi Hassan (14) i morges.

REKTOREN: Oddvar Vik, rektor ved Fiskå skole, møtte Dagbladet i formiddag etter at skolen hadde hatt et minnesamvær. En 14 år gammel elev ved skolen var én av de to som ble knivdrept i Kristiansand i går. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
REKTOREN: Oddvar Vik, rektor ved Fiskå skole, møtte Dagbladet i formiddag etter at skolen hadde hatt et minnesamvær. En 14 år gammel elev ved skolen var én av de to som ble knivdrept i Kristiansand i går. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): To personer ble i går ettermiddag knivstukket og drept i Kristiansand, rett ved barneskolen Wilds Minne i den sentrumsnære bydelen Lund.

Den ene drepte var en 48 år gammel kvinne, Tone Ilebekk. Den andre var en 14 år gammel gutt, en ungdomsskoleelev ved Fiskå skole.

14-åringen het Jakob Abdullahi Hassan og gikk i klasse 9B. I morges samlet skolens elever og ansatte seg til minnesamvær. Det ble en sterk opplevelse, forteller skolens rektor, Oddvar Vik.

- Det var en fin stund, men dette er en ufattelig tragedie og det gjør ordentlig vondt, sier Vik.

- Som rektor kan jeg ikke uttale meg om hvordan elever er, men jeg kan si at han var en god gutt. Det var han virkelig, legger Vik til.

Fikk beskjeden i natt

Det var i natt tragedien ved Fiskå skole var et faktum. Da ble rektoren Oddvar Vik varslet av ledelsen i kommunen om at en av deres elever hadde blitt drept.

HER SKJEDDE DRAPENE: To personer ble i går ettermiddag knivstukket og drept i Kristiansand, rett ved barneskolen Wilds Minne i den sentrumsnære bydelen Lund. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
HER SKJEDDE DRAPENE: To personer ble i går ettermiddag knivstukket og drept i Kristiansand, rett ved barneskolen Wilds Minne i den sentrumsnære bydelen Lund. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

- Våre tanker går til familien til vår elev, men også til den 48 år gamle kvinnens familie, sier Vik.

For skolens del gjaldt det å beholde roen i en kaotisk og tragisk situasjon.

DREPT: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i Kristiansand i går ettermiddag. Foto: Politiet / NTB Scanpix
DREPT: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i Kristiansand i går ettermiddag. Foto: Politiet / NTB Scanpix Vis mer

- Vi måtte tenke klart. Vi har fremdeles 240 å ivareta, sier Vik.

Det skulle egentlig ha vært tentamen på skolen i dag. Istedenfor handler dagen i dag, og den nærmeste tiden, om å forsøke og ta vare på hverandre så godt man kan, forteller rektoren.

I dag kommer Kristiansand kommunes kriseteam til å være på stedet på skolen, og bidra ved behov.

Ivaretar familien

Ordfører i Kristiansand Harald Furre, forteller til Dagbladet at kommunen også ivaretar guttens pårørende.

- Familien til denne gutten har fått tett oppfølging fra kommunen siden midnatt. Gutten hadde fem søsken og vi setter inn tiltak på de skolene hvor søsknene går, sier Furre..

- Det er tøft å takle en sånn situasjon som det her, og det er svært dramatisk når to mennesker blir drept på høylys dagen, legger han til.

Kommunen ble kjent med guttens identitet 00.30-tida natt til i dag. Gutten og hans familie er av somalisk opprinnelse.

KRIPOS LETER: Natt til tirsdag lette kriminalteknikere etter spor på åstedet. Video: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Står uten mistenkte

Politiet søkte i går ettermiddag og kveld og i natt etter en, eller flere, gjerningspersoner. Fremdeles har ikke politiet pågrepet noen. I en pressemelding sendt ut like etter 09.30, forsikret Agder politidistrikt om at «alt av tilgjengelige ressurser er koblet på saken som har høyeste prioritet».

Så langt står politiet uten mistenkte.

Flere personer har i løpet av mandag kveld og natten vært inne til avhør, men det har så langt ikke ført til gjennombrudd i saken, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar i pressemeldingen.

Politiet er fortsatt svært interessert i tips fra publikum.

- Vi har ikke nøyaktig tidspunkt for når knivstikkingen fant sted, men vi er interessert i opplysninger og vitneobservasjoner rundt Wilds Minne skole i tidsrommet like før og etter klokken 16.00, sier Skaar.

image: Rektoren ved den drepte 14-åringens skole: - Det gjør ordentlig vondt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!