<strong>SVØMMEKNAPPEN:</strong> Svømmeren Alexander Dale Oen er skremt etter de mange drukningsulykkene blant norske barn. Nå innføres svømmeknappen igjen, som et tiltak mot ulykkene.Foto: ARNT E. FOLVIK
SVØMMEKNAPPEN: Svømmeren Alexander Dale Oen er skremt etter de mange drukningsulykkene blant norske barn. Nå innføres svømmeknappen igjen, som et tiltak mot ulykkene.Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Relanserer svømmeknappen

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) gjeninnfører svømmeknappen for tiåringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) gjeninnfører svømmeknappen for tiåringer i håp om styrke svømmeferdighetene blant norske barn.

Bare halvparten av alle femteklassinger kan svømme 200 meter.

- Mange av oss har et spesielt forhold til svømmeknappen. Vi ønsker å sponse alle tiåringers svømmeknapp, og håper at det kan motivere til å få opp svømmekunnskapene, sier Halvorsen til NRK.

Tiåringer Målet hennes er at alle tiåringer skal kunne ta svømmeknappen innen neste sommer. Derfor vil hun ha et tettere samarbeid mellom skolene og Norges Svømmeforbund (NSF).

- Svømmeforbundet har gode instruktører. De har bygd opp mye kompetanse som er spredt utover landet, sier Halvorsen.

Optimistisk President Per Rune Eknes i NSF har kalt svømmeopplæringen i Norge en tragedie. Han er nå litt mer optimistisk, og føler at problemet blir tatt seriøst.

- På lang sikt er det ikke nok, men det er et godt steg i riktig retning. Så får vi håpe vi kan utvikle dette videre. Vi trenger mer kompetanse, og det skal vi samarbeide med departementet med, sier Eknes.

Skremt Aleksander Dale Oen er skremt over sommerens mange drukningsulykker og mener svømmeundervisningen er for dårlig.

- Tallene sier sitt, og vi ser at det har vært altfor dårlig. Det er en tragedie at det har skjedd så mange ulykker, så jeg håper virkelig at staten tar tak i det, sier OL-sølvvinneren.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer