-  Religion hindrer likestilling

Psykolog og forfatter Thore Langfeldt mener både kristendommen, jødedommen og islam er kvinnefiendtlige religioner som bremser likestilling i samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er de semittiske religionene som kristendommen, jødedommen og islam som er de verste sinkene i forhold til å fremme likestilling, mener Langfeldt, og viser til at alle de sentrale aktørene i disse religionene er menn.

-  Gud er mann, englene er menn, paven er det og kardinalen er mann. Alle disse religionene er påfallende mannsdominerte. Dette er grunnleggende for den religiøse forståelsen, og påvirker derfor også samfunnet, sier psykologen og forfatteren.

I sin nye bok «Erotikk og fundamentalisme- fra Mesopotamia til kvinnefronten», maner Thore Langfeldt til å forby statsreligioner, kort sagt fordi de er kvinnefiendtlige.

Unntakene

-  Når en religion får politisk makt, og religionen har slike fundamentalistiske holdninger til likestilling som de har, da blir kirka et hinder for denne kampen, sier Langfeldt.

Han mener at Ole Christian Kvarmes sterke kandidatur til å bli Oslos nye biskop, viser hvilken fundamentalistisk retning kirka velger.

- Det er ingen tvil om at hans konservative syn, spesielt på seksualitet, vil være uheldig i denne sammenhengen, sier Langfeldt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.