Religionskrig i Oslo-taxiene

Tidlig i går morges brøt det ut den reineste religionskrigen mellom muslimske og ikke-muslimske sjåfører i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allah suger! lød meldingen som ble sendt ut på Oslo Taxis interne meldingssystem ved firetida i går morges. Meldingen var sendt fra en navngitt bil og provoserte mange andre taxier. Arge kolleger la seg på hjul og søkte byen rundt etter provokatøren.

Avstraffelse

I løpet av kort tid strømmet det inn med trusler. De muslimske sjåførene organiserte seg tidlig bak en felles uttalelse.

- Til alle sentr: vi forlanger at NNN kommer med unnskyldning.

Denne oppfordringen førte tydeligvis til diskusjon om hvilken avstraffelse som ville være best. En sjåfør Dagbladet snakket med, hadde snart hele fanget fullt av utskrifter med gloser som neppe er en del av Viggo Johansens forskrifter.

- Dette er ikke bra. Vi har svaksynte sjåfører som kjører rundt med stor, fet skrift på taksameterskjermen. Passasjerene får jo alt dette her rullet opp på veien hjem.

Inspektøren ved Oslo Taxisentral ønsket ikke å kommentere nattas hendelser overfor Dagbladet ut fra begrunnelsen at «dette har ingen interesse for allmennheten».

Skylder på passasjer

Litt over klokka 5 tikket det ut en diplomatmelding fra sentralen: «Til alle: det var en mannlig passasjer som skrev ut melding fra NNN. Den som kjører er uskyldig.»

Etter denne beskjeden stilnet stormen i Oslos taxiverden av.

an-magritt.seeland@dagbladet.no