Religiøs galskap

Britene har latt muslimene fra Pakistan og Bangladesh isolere seg i gettoer og oppmuntret dem til å starte egne skoler. Slik er de blitt isolert fra samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Bak bombene i London sist torsdag og torsdag den 7. juli, står det fanatiske muslimer som dreper i Guds navn. De unge muslimene er blitt indoktrinert av sine prester og lærere at de går rett til paradis hvis de dør i kamp eller som selvmordsbombere.Mange grunner er blitt gitt for at bombene kommer nå. Det kan skyldes hatet mot den britiske regjering på grunn av Irak-krigen, det kan skyldes at de religiøse fanatikerne har fått tid til å bygge opp sine celler og lært opp mange nok unge briter til å gjennomføre selvmordsaksjonene.

DET SOM SKJER i England, kan sammenliknes med det som skjedde fra 1969 til midten av 1990-åra i Nord-Irland. Der levde katolikkene i atskilte områder og ble diskriminert, de hadde sine egne skoler og protestantene hadde sine. Hvis noen startet fellesskoler gikk katolske prester sammen med den protestantiske ekstremisten Ian Paisley og protesterte. Noen ganger ble skolene brent ned..Barn vokste opp i et hatfylt samfunn. Katolikker drepte protestanter og omvendt. Paisley gikk aldri så langt at han oppfordret til bombing, men han sa i alle sine taler at paven var «djevelens håndlanger» og at katolikkene var nærmest utilregnelige. Hadde britene tvunget gjennom fellesskoler og aktivt motarbeidet presteskapet, ville det blitt fredsavtale tidligere enn i 1998.På samme måte har britene latt muslimene fra Pakistan og Bangladesh isolere seg i gettoer og gjort lite for å integrere dem. Av den nåværende regjering er de blitt oppmuntret til å starte muslimske skoler fordi statsminister Tony Blair er en religiøs mann, som sender sine barn til private, katolske skoler i stedet for til felles, statlige ungdomsskoler.

BLAIR-REGJERINGEN kritiseres fordi den har neglisjert den muslimske minoritet og fordi den ikke har satset nok på etterretning i de ekstreme miljøene. Nå skal dette bedres. I all hast skal det lages nye lover som gjør det mulig å kaste ut fanatiske imamer som velsigner offentlig selvmordsbombere. Hva de burde ha gjort var å oppdage indoktrineringen på et langt tidligere tidspunkt og oppmuntret muslimer til å lære barna toleranse.Alle religioner har sine ekstreme grupper, men man har ikke en gang forsøkt å infiltrere disse med agenter. Å starte nå, er vel og bra, men det er for seint. Det tok britisk etterretning 20 år å infiltrere IRA slik at de kunne gripe inn før bombene smalt. Det samme burde etterretningsorganisasjonene gjort blant nynazistiske grupper og blant muslimske grupper.

ALL EKSTREMISME er farlig. Vi har sett kristne sekter i Amerika som begår masseselvmord i Guds navn, ledet av skruppelløse prester. Kristne har gjennom historien drept indianere i Latin-Amerika, for å frelse dem, for ikke å glemme alle «hedninger» som ble drept under korstogene. Jødene i de okkuperte områdene av Palestina tror Gud har gitt dem rett til nybyggerområdene og i USA har ekstreme religiøse grupper fått god kontroll over samfunnsmaskineriet fordi de har klart å få president George W. Bush på sin side.

FANATISKE religiøse grupper har fått god hjelp til å rekruttere nye terrorister ved hjelp av Vestens ledere, som president Bush og statsminister Tony Blair. Meningsmålinger før Irak-krigen viste at et flertall av briter mente at en krig ville føre til «flere terroristangrep mot London». I forrige uke sa et stort flertall av britene at det var Irak-krigen som førte til bombeangrepene i London. Statsminister Blair blir tydelig irritert hver gang noen spør ham om han føler at det er hans skyld at bombene eksploderer i London. Hans svar er at de som sprenger bombene, og seg selv i lufta, er de skyldige - ingen andre. Løsningen er ikke flere kriger mot muslimske stater man ikke liker, løsningen er å endre holdningen blant den muslimske minoritet på 1,6 millioner mennesker i Storbritannia. Disse må integreres bedre, de må oppmuntres til å sende barna til statlige ikke-religiøse skoler og fanatikerprestene bør få forbud mot å oppfordre til drap i Guds navn.

POLITIKERNE kan gjøre mye mer. Statsminister Blair kan for eksempel bestemme at britiske styrker skal trekkes ut fra Afghanistan og Irak etter en bestemt overgangsperiode. Det vil være å vise et annet ansikt enn de mishandlede fangene i Guantanamo-leiren og Al Graib-fengelet.