Religiøse ekstremister får ikke demonstrere i begravelsen til Christina (9)

Arizona har vedtatt hastelov for å stoppe dem.

DREPT I SKYTINGEN:   Christina Taylor Green (9) ble født 11. september 2001. Lørdag døde hun i Tucson-attentatet. Foto: AFP Photo/Shaun TANDON/Scanpix
DREPT I SKYTINGEN: Christina Taylor Green (9) ble født 11. september 2001. Lørdag døde hun i Tucson-attentatet. Foto: AFP Photo/Shaun TANDON/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lovgivende forsamlingen i Arizona har vedtatt en hastelov for å stoppe menigheten Westboro Baptist church fra å demonstrere i begravelsene til ofrene etter skytingen i Arizona på lørdag, melder The Guardian.

Loven pålegger demonstrantene å holde seg mist 100 meter fra begravelsen, og er et direkte resultat av at kirken har varslet at de vil demonstrere i attentat-ofrenes begravelser, også i begravelsen til ni år gamle Christina Taylor Green.

Grunnleggeren av menigheten, Fred Phelps, har publisert en video der han takker Gud for skyteren.

 - Gud sendte skyteren for å hevne seg på denne onde verden, hevder han.

Menigheten, som stort sett består av Phelps familiemedlemmer, hevder død er straff for samfunnets aksept av homofili. Gruppen har tidligere demonstrert ved begravelser til krigsofre og mennesker som er døde av aids.

Bak lovforslaget som nå er vedtatt står delstatssenatoren Kyrsten Sinema.

- Det er det mest avskyelige jeg noen sinne har lest. Jeg kastet opp etter at jeg hadde lest det, bokstavelig talt. Jeg tenkte, jeg skal fikse dette, sier Sinema til Fox News.