Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

R.E.M.-plate med Patti

R.E.M. samarbeider med 70-tallslegenden Patti Smith på sin kommende plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ganske nøyaktig to år etter forrige R.E.M.-album, «Monster», er det klart for en ny plateutgivelse fra det stormpopulære Athens-bandet.

Seattle

«New Adventures in Hi-Fi» er tittelen på den splitter nye R.E.M.-plata, som slippes 9. september.

Plata inneholder 14 låter, deriblant singelvalget «How the West Was Won and Where It Got Us». Men mer oppsiktsvekkende er «E-bow the Letter». Her samarbeider nemlig Mike Stipe og de andre R.E.M.-medlemmene med Patti Smith, som tidligere i sommer gjorde comeback med albumet «Gone Again». Omtrent på samme tid som denne plata ble spilt inn, gikk Smith i studio med R.E.M. i Seattle. Hun korer på «E-bow the Letter».

Ingen turné

R.E.M.s «Monster»-turné, som blant annet førte dem til Oslo Spektrum i august i fjor, var bandets første turné på fem år. I etterkant av «New Adventures in Hi-Fi» har de nok en gang bestemt seg for å droppe konsertvirksomheten.

Dermed blir det ikke noen ny Oslo-konsert før tidligst høsten 1997, da de planlegger å gi ut enda et nytt album.

R.E.M. har for øvrig nylig skilt lag med sin manager gjennom 15 år, Jefferson Holt. Ifølge Los Angeles Times fikk han sparken etter seksuell trakassering overfor en kvinnelig ansatt i R.E.M.s plateselskap.

R.E.M. har gjennom sine siste tre album befestet seg som et av 90-tallets aller største rockeband.

Ved siden av strålende kritikker over hele verden, solgte «Out of Time» 11 millioner på verdensbasis, mens de siste, «Automatic For the People» og «Monster», solgte ni millioner eksemplarer hver.