Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rema 1000 anmelder 120 søndagsåpne butikker

Mener de bryter loven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rema 1000 anmelder i dag 120 konkurrenter som holder søndagsåpent over hele landet. Butikkjeden mener de holder åpent i strid med loven, skriver NRK.

Reitan anklager blant annet konkurrentene i NorgesGruppen, Coop og Bunnpris for brudd på lov om helligdager og helligdagsfred, og for å jukse ved å blant annet hente varer til kunder fra avstengte områder.

Dette skal ifølge matvarekjeden gjelde en tredjedel av NorgesGruppens søndagsåpne butikker.

- Håndhever ikke regelverk - Dagens regelverk håndheves ikke — og for de som utnytter det, øker omsetningen på søndag. Enten må myndighetene håndheve loven, eller så må alle dagligvarebutikker få lov til å holde åpent på søndager, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000, i en pressemelding.

Reitan mener «jukset» kan innebære at salgsarealet kan være langt større enn det butikkene oppgir. Norgesgruppen kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen.

- Jeg er litt usikker på hva Reitan mener, det må jo være lov for enhver butikk å hente varer fra et lager, sier Bård Gultvedt, direktør næringspolitikk og myndighetskontakt ved Norgesgruppen, til Dagbladet.

Vil studere anmeldelse Norgesgruppen vil nå studere anmeldelsene nærmere.

- Vi har akkurat fått vite at Reitan har anmeldt sine konkurrenter. Vi mener at vi forholder oss til gjeldende regelverk, men vil selvfølgelig se på anmeldelsene. Dersom noen butikker skulle operere utenfor regelverket, så vil vi ta tak i det, sier Gultvedt.

- Dette er ganske alvorlige beskyldninger?

- Jeg kjenner ikke til innholdet i anmeldelsene, så det kan jeg ikke kommentere.

I følge Rema 1000 gjelder anmeldelsene i hovedsak brudd på § 5 som omhandler salgsareal.

Loven viser til at utsalgssteder som i det vesentlige selger kiosk- eller dagligvarer, og som har en samlet salgsflate som ikke overstiger 100 kvadratmeter, kan holde åpent på søndager, skriver butikkjeden i en pressemelding.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media