Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rema 1000 fikk noe å Bryne seg på: Opp med blusen - ned med trusen

Lyrisk spire markerer Valentinsdagen på Bryne.

MERKEDAG FOR FOLK OG FUGLER: Slik startet Rema 1000 dagen i forkant med å opplyse om muligheter på Valentinsdagen onsdag. Foto: Hilde Anette Ebbesvik, Jærbladet.
MERKEDAG FOR FOLK OG FUGLER: Slik startet Rema 1000 dagen i forkant med å opplyse om muligheter på Valentinsdagen onsdag. Foto: Hilde Anette Ebbesvik, Jærbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjøpmennene legger seg ikke flate selv om Rema 1000-kjeden sentralt har fått et par smeller for Æ-kampanjen og det kunder rundt om oppfattet som forsøk på å fjerne lokalt øl fra butikkhyllene.

Og forrige uke ble en lokalutviklet smågodt-reklame fjernet fra en Rema 1000-butikk i Kristiansand etter kraftige reaksjoner fra Landsforeningen for overvektige.

Men: ny dag og nye muligheter tenkte åpenbart kreative rimvers-krefter hos Rema 1000 på Bryne i Rogaland da en ny stordag blinket på kalenderen: 14. februar - Valentinerdagen.

Kundene skulle ikke være i tvil om dagen derpå da de var innom butikken i går:

«Opp med blusen - ned med trusen - kjøp blomster - kjøp blomster på Rema 1000», fortalte en lyrisk plakat under blomsterbordet.

Kvinnedikter

- Me er litt løgne (morsomme på bokmål) og fjollete av og til. Det var ikke så mange baktankar med det. Det er berre for å få fram eit lite smil hos folk. Alt treng ikkje å vera så alvorlig her i samfunnet, sier kjøpmann Jone Jonassen til Jærbladet.

Han kan avsløre at lyrikkspiren i butikken er en kvinne.

Og at hun med overveiende sannsynlighet ikke har koplet tilbudsplakaten på rim med #metoo.

- Vi har ikke fått noen reaksjoner før jeg gikk fra jobb klokka 12 tirsdag, bortsett fra at det var en del som trakk på smilebåndet, sier kjøpmannen til lokalavisa.

Dagbladet får opplyst at plakaten ble fjernet fra butikken i dag etter «diverse kommentarer» fra folk innom.

Kjøpmann Jone Jonassen har ikke svart på Dagbladets telefonhenvendelser i dag.

Paringsdagen

For ordens skyld, til alle som ikke sitter på de historiske detaljene om Valentinsdagen/Alle hjerters dag/Kjærlighetsdagen:

ifølge nettleksikonet wikipedia har feiringen sitt opphav på 1500-tallet på dagen da fuglene begynte å pare seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!