Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rema 1000 forsøker seg på snuoperasjon: Åpner for Mack-salg likevel

Sitter i møte i kveld. 

STOR KAMPANJE, MANGE REAKSJONER: Rema 1000 vil fortsette å selge Mack i Nordland, Finnmark og Troms, dersom ølbryggeriet går med på avtalen, sier de i dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
STOR KAMPANJE, MANGE REAKSJONER: Rema 1000 vil fortsette å selge Mack i Nordland, Finnmark og Troms, dersom ølbryggeriet går med på avtalen, sier de i dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rema 1000 sin såkalte bestevenn-strategi - som i praksis betyr at de kutter ut norske ølbryggerier som Troms-baserte Mack til fordel for danske Carlsberg - førte til nordnorsk opprør i helga.

Nå forsøker dagligvarekjeden seg på en snuoperasjon:

«Vi har hørt ropet fra Nord. La oss derfor forsikre nordlendinger om at vi gjerne ønsker å selge Mack i alle de tre nordligste fylkene - hvis Mack vil», sier Lars Kristian Lindberg i REMA 1000 i en pressemelding.

BAKGRUNN: Kutter ut lokalt øl til fordel for internasjonal gigant: - Rema 1000 tråkker på den nordnorske sjelen.

Større enn som så

Rema 1000 skulle i utgangspunktet droppe Mack-salget i 18 av 19 fylker.

Men stridens kjerne er større enn som så, etter hva Dagbladet forstår: Nordlendingene skuffelse er vel så mye at de ikke skal få kjøpe Mack utenom sitt eget fylke. Det vil trolig resultere i at flere jobber i det nordnorske bryggeriet kan gå tapt, som Dagbladet siterte avisa Nordlys på i går.

Mack har mandag ettermiddag ikke besvart Dagbladets henvendelser. Rema 1000 viser til pressemeldingen, da de fortsatt sitter i møte i Oslo med Mack, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kaia Andresen til Dagbladet.

- Møtene pågår. Vi ønsker å tilby Mack i Nord. Vi har ingen andre kommentarer enn det som framkommer i pressemeldingen, skriver hun i en SMS.

De jobber nå tilsynelatende hardt for å sikre seg den tapte tilliten blant nordlendingene, som i går oppfordret til boikott av den store dagligvarekjeden.

«REMA 1000 oppfordrer mikrobryggerier til å ta kontakt dersom de ønsker å komme inn i den lokale butikken med sitt øl.

Inviterer de lokale

- Vi vil gi kundene det de vil ha. Nå skjer det mye spennende blant mikrobryggerier rundt om i det ganske land. Dette vil vi gjerne være med på. Derfor inviterer vi nå lokale mikrobryggerier i Nord-Norge til å ta kontakt for å se nærmere på mulighetene for å få plass i hyllene i våre lokale butikker, avslutter Lindberg», heter det i pressemeldingen.

Lindblad presiserer i Remas pressemelding at de vil fortsette å selge de lokale ølene der de kommer fra.

- Øl vekker følelser. De fleste er like patriotiske for sitt øl som for sitt lokale fotball-lag. Det har vi stor respekt for. Derfor vil vi forsikre bergenserne om at de fortsatt vil finne sin Hansa i REMA-butikker, østfoldingene sin Borg, trønderne sin Dahls, Nordlandspils vil tilbys i Bodø, drammenserne skal også få sin Aas og i Kristiansand vil du finne CB. På samme måte vil nordlendingene få sin Mack på REMA 1000 - dersom Mack vil, sier Lars Kristian Lindberg i REMA 1000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling