KYLLING - IKKE HEST:  Rema 1000 ber forbrukere sjekke to typer kyllingkjøttdeig i hjemmefryseren på grunn acv manglende dokumentasjon om produksjonen. Illustrasjonsfoto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.
KYLLING - IKKE HEST: Rema 1000 ber forbrukere sjekke to typer kyllingkjøttdeig i hjemmefryseren på grunn acv manglende dokumentasjon om produksjonen. Illustrasjonsfoto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.Vis mer

Rema 1000 og Bunnpris ber folk kaste kyllingdeig

- Tilfeldig tidspunkt, ingen kopling til hestekjøtt-saken, sier Reitan-direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rema 1000- og Bunnpris-kunder bør sjekke fryseren for kjøttdeig av kylling kjøpt i fjor.

Butikkjedenes leverandør av slike matvarer, bedriften Norsk Kylling på Støren, mangler dokumentasjon på testing av tre produkter: Solvinge kjøttdeig av kylling og kalkun og Godt Kjøp Kyllingkjøttdeig fra Rema 1000 og Kløver Kyllingkjøttdeig i kjeden Bunnpris.

Det var i fjor at Reitangruppen overtok Norsk Kylling og satte i gang en gjennomgang av alle rutiner i produksjonen.

- Ikke noe med hestekjøtt-saken - Dagens tilbakekalling har ingenting å gjøre med oppmerksomheten rundt hestekjøtt. Det er tilfeldig at bedriftens manglende dokumentasjon for tre produkter dukker opp nå. Produktene er ikke trukket tilbake fra butikkene. Det dreier seg utelukkende varer som er merket  «best før 1. juli 2012», understreker Reitangruppens kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby overfor Dagbladet.

•Solvinge kjøttdeig, som folk bør sjekke i hjemmefryseren, er produsert i 300 og 600 grams pakker, mellom 1. februar 2011 og juli 2012.

•Godt Kjøp Kyllingkjøttdeig som bør sjekkes, er merket «best før» i perioden mellom 1. april og 1. juli i fjor. Den er podusert i samme tidsrom.

•Tilbakekallingen gjelder også produktet Kløver Kyllingkjøttdeig 400 gram som selges i Bunnpris, og som er produsert mellom 1. februar 2011 og 1. juli 2012 (best før-dato fra 1.april til og med 1.juli 2012).

Holdbar i to år - Selv om «best før»-datoen gikk ut i fjor sommer, er det vanlig å regne to års holdbarhet i dypfrossen tilstand for disse varene, sier Flateby.

Kunder som fortsatt har slike kjøttdeigpakker i fryseren, kan bytte dem inn i ferske varer av samme type i en Rema 1000- eller Bunnpris-butikk - alternativt kaste dem selv.

Men da blir det ingen refusjon.