Rema-sjef Ole Robert Reitan ønsker seg Sagene Bryggeri. Foto: Eivind Yggeseth.
Rema-sjef Ole Robert Reitan ønsker seg Sagene Bryggeri. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Rema 1000 vil kuppe Sagene Bryggeri

Rema 1000 ønsker å kjøpe opp Sagene Bryggeri med hjelp fra Henning Thoresen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansavisen kan fortelle at gründer av Sagene Bryggeri, Henning Thoresen, kom med et tilbud til resten av aksjonærene i Sagene Bryggeri rett før sommerferien. Selg aksjene dine i Sagene Bryggeri og få oppgjør i aksjer i Norske Bryggerier.

51 prosent til Rema 1000

Thoresen har lenge hatt kontrollen også over Norske Bryggerier. Ifølge tilbudsbrevet har Norske Bryggerier inngått en avtale med Rema Industrier om å etablere et datterselskap, hvis formål er å eie Sagene Bryggerier. I holdingselskapet vil Rema 1000 eie 51 prosent av aksjene.

- Jeg gjør dette sammen med Norske Bryggerier og Rema Industrier, sier en særs ordknapp Thoresen til Finansavisen.

Norske Bryggerier eier fra før 21 prosent av Sagene Bryggeri, og trenger dermed kun minst 29 prosent av resten av stemmene for å få gjennomslag for oppkjøpet.

Bismak

For resten av aksjonærene, deriblant de ansatte i Sagene Bryggerier, er det tilbud med en viss bismak. Ifølge Finansavisen ble nemlig Henning Thoresen presset ut i februar. Videre hadde han ikke beslutningsmandat på vegne av Sagene Bryggeri i oppsigelsestiden.

I går gjorde Thoresen seg utilgjengelig for Finansavisens spørsmål etter at han hadde uttalt at Norske Bryggerier har fått med seg Rema Industrier i transaksjonen.

Vil vurdere tilbudet

- Vi som er aksjonærer vil vurdere tilbudet i ro og mak, sier daglig leder Knut Johannessen, som er nest største aksjonær i Sagene Bryggeri.

Morten Gabrielsen, adm. direktør i Rema Industrier, svarte ikke på Finansavisens henvendelser.

Flere økonominyheter:
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner
EasyPark øker til 500 byer