Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rema bekrefter at Listhaug jobbet for dem

Svært begrenset oppdrag over telefon, sier matvarekjeden.

UNDER PRESS: Presset mot Listhaug om å offentliggjøre hvilke kunder hun hadde som lobbyist for PR-byrået First House, har bare vokst siden dagen hun ble utnevnt som landbruksminister av Erna Solberg (H). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
UNDER PRESS: Presset mot Listhaug om å offentliggjøre hvilke kunder hun hadde som lobbyist for PR-byrået First House, har bare vokst siden dagen hun ble utnevnt som landbruksminister av Erna Solberg (H). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder Dagens Næringsliv.

- Vi har ikke for vane å gå ut med hvilke leverandører vi kjøper tjenester av. Grunnet stort fokus på vårt samarbeid med First House, og beskrivelsene av omfanget av kontakt med Sylvi Listhaug, ser jeg det som nødvendig å presisere at oppdraget hun gjorde for oss, bestod av en kort, muntlig vurdering over telefonen vedrørende teksten i regjeringsplattformen som omhandlet søndagsåpne butikker, sier direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon i Rema 1000, Mette Fossum Beyer til avisa.

Beyer går langt i å avkrefte at Listhaug har utført andre oppgaver for matvarekjeden.

Presset mot Listhaug om å offentliggjøre hvilke kunder hun hadde som lobbyist for PR-byrået First House, har bare vokst siden dagen hun ble utnevnt som landbruksminister av Erna Solberg (H).

Statsministeren har ikke fått innsyn i listene, men det har departementsråd Leif Forsell i landbruksdepartementet.

Listhaug har vist til at hun har kontraktsfestet taushetsplikt, og har ikke villet røpe tidligere kunder.

I papiravisa i dag avslører Dagens Næringsliv imidlertid at Listhaug har jobbet direkte med matvarekjeden.

Avisa viser til flere uavhengige kilder bekrefter at matvarekjeden var en av Listhaugs kunder under tida i First House, også etter stortingsvalget.

- Jeg vil ikke kommentere hvem jeg har jobbet for. Jeg har levert en liste til departementsråden, slik at dette vil bli tatt opp ved spørsmål om habilitet. Vi følger forøvrig akkurat samme prinsipper som forrige regjering her. Den hadde statssekretærer som hadde vært i PR-bransjen, sier Listhaug til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling