Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kundebarometer:

Rema og Mega stuper på ny undersøkelse: - Rema har vært uheldig med alt de har gjort

Remas kunder har blitt likegyldige, mens Mega ligger an til å miste markedsandeler, ifølge en fersk undersøkelse.

TAPER ANSEELSE: Pris og kvalitet veier begge tungt når kunder vurderer om de er fornøyde med butikken de handler i. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TAPER ANSEELSE: Pris og kvalitet veier begge tungt når kunder vurderer om de er fornøyde med butikken de handler i. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rema går fra å ha fornøyde til likegyldige kunder i Norsk Kundebarometer.

Norsk kundebarometer viser hvor godt fornøyd kundene er med bedrifter de har et fast kundeforhold til, gjennomført av Institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI. På lista over dagligvarekjeder stuper Rema fra andreplass til femteplass, ifølge DN.

Med 70,9 prosent fornøyde kunder, ned fra 75,3 prosent, dupper de under grensa for såkalt fornøyd kundemasse, som ligger på 75.

Bare Meny, som topper lista med 76,7 prosent, kan smykke seg med at kundene deres er generelt fornøyd. Kjedens erkerival, Mega, Norges dyreste kjede i VGs matbørs , faller mest utenom Rema.

- Rema har vært uheldig med alt de har gjort. Selv det kjeden trodde var bra, ble dårlig mottatt. Tallene bekrefter alt vi har sett og hørt om Rema de siste månedene, for både tilfredshet og lojalitet faller, sier prosjektleder Pål Silseth i Norsk Kundebarometer.

Han tror likevel Rema henter seg inn og har mindre tro på Mega.

- Mega har over tid gjort det dårlig, og da må det være noe med konseptet. Slik det ser ut nå vil Mega miste markedsandeler, sier Silseth.