Rema-Reitan selger øyperle

Dropper planene om Rema-skole på Salmon Island i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reitan-gruppen betalte rundt fire millioner kroner for det idylliske øyriket Salmon Island i Gildeskål i Nordland i fjor sommer.

I dag heter det tidligere turist- og konferansestedet Krokholmen.

Meningen med kjøpet var at Reitan-gruppen skulle bruke stedet til et internt opplæringssted og rekreasjonsområde for firmaet.

Krokholmen består av åtte bygninger i mer eller mindre god stand, som ligger fordelt på fem små øyer. Ett av Nordlandshusene skulle familien Reitan ha privat, skriver Avisa Nordland.

- Dette er en kanon investering for framtiden, sa Ole Robert Reitan like etter kjøpet, og fikk støtte av pappa Odd.

Selger til høystbydende

Nå har de ombestemt seg, og selger øyperlen til høystbydende.

- Vi vil selge til dem som betaler mest. Og vi håper å få igjen det vi betalte for anlegget, pluss det vi har kostet på Krokholmen, sier Odd Reitan.

SELGER: Reitan-familien ved Ole Robert (f.v), Kjell Magnus og pappa Odd Reitan ønsker å kvitte seg med idylliske Krokholmen, tidligere Salmon Island, i Gildeskål - til høystbydende. Foto: Scanpix
SELGER: Reitan-familien ved Ole Robert (f.v), Kjell Magnus og pappa Odd Reitan ønsker å kvitte seg med idylliske Krokholmen, tidligere Salmon Island, i Gildeskål - til høystbydende. Foto: Scanpix Vis mer

Han beklager avgjørelsen overfor Avisa Nordland (AN).

Årsaken til salget er endringer i opplæringsplanene til 7-Eleven, Narvesen og Rema 1000. Planen var nemlig at deler av den omtalte Rema-skolen som skulle ligge på de vakre øyene i Gildeskål.

- Det var aldri meningen at vi skulle tjene penger på kjøpet. Fordi planene ble endret, vil vi nå selge stedet. Det er viktig at et slikt fantastisk sted blir brukt. Dersom vi fortsatt skal eie stedet, kommer anlegget til å bli lite brukt, sier Reitan til AN.

Derfor vil han selge øyriket dersom det dukker opp seriøse kjøpere, som ikke har planer om å dele stedet opp.

- For komplisert

I dag har den såkalte Rema-skolen lokaler på Oppdal, «5 på fjellet», som nå skal spres utover. Derfor ser ikke Reitan behov for eiendommene på Krokholmen lenger. Det ville blitt for tungvint, opplyser regiondirektør Pål Hultgreen i Reitan-gruppen

Han innrømmer også at planene var en forhastet avgjørelse.

- Logistikken i planene ble for komplisert. Bruken av Krokholmen som opplegg for en Rema-skole hadde blitt for tungvint. Vi må nok innrømme at planene var en forhastet avgjørelse, sier Pål Hultgreen til AN.

Dermed er det fritt fram for eventuelle kjøpere som ønsker seg fem små øyer i Nordland - og ønsker å bruke stedet kommersielt. Men det blir neppe billig...