Rema-Reitan slår tilbake på priskritikk

Rema-gründer Odd Reitan aksepterer ikke at landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen beskylder ham for å ha høyere priser enn små innvandrerbutikker. Nå vil han gi Hanssen voksenopplæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landbruksminister griller Rimi-Hagen og Rema-Reitan

- Den godeste trønder'n har et forståelsesproblem som langt overgår mitt forklaringsproblem. Odd Reitan - også han trønder - er usedvanlig lite imponert over landbruksministerens utspill i Dagbladet lørdag. Hanssen forstår ikke hvordan det er mulig å få kjøpt bedre og billigere frukt i innvandrerbutikker i Oslo enn på Rema og Rimi. Han mener de søkkrike matbaronene Stein Erik «Rimi» Hagen og Rema-gründer Odd Reitan har et forklaringsproblem.

Avslører alt

- Hvis han ikke skjønner hvordan dette henger sammen, fatter jeg ikke hvorfor han ikke spør oss i stedet for å gå ut i media. Men det er jo valgår, og man må jo bare gratulere Hanssen med måten han har fått markert seg på i det siste. Det ligger kanskje i trønderblodet, dette behovet for å være i rampelyset, humrer Reitan. Han inviterer nå Bjarne Håkon Hanssen til å gjennomgå Rema-systemet i detalj. Han vil avsløre alt fra innkjøpsmetoder til marginer - i håp om at minister'n forstår. - Det ville jo vært for ille om dette utspillet skulle bli stående som en sannhet, sukker han.

- Men det er jo et faktum at du kan få kjøpt billigere frukt i innvandrerbutikker?

Billig nok?

- Priser på frukt og grønnsaker varierer fra dag til dag, så dette avhenger av innkjøpsdag. Det kan dessuten hende at enkelte lokale kjøpmenn, som selv oppsøker importør og kjøper annensortering, kan få en lavere utsalgspris. Men for meg er det ubegripelig at noen over tid selger frukt av samme kvalitet til en lavere pris enn oss. Er det mulig, sitter noen på en trylleformel jeg gjerne skulle ha sett.

- Forstår du ikke at folk lurer på om dere selger billig nok, så rike som Stein Erik Hagen og du er blitt? -

Vi har lave marginer, men siden salgsvolumet er stort, blir det en del penger. Men det er ikke slik at jeg vasser i kontanter. Min anslåtte formue baserer seg på verdien på selskapet, påpeker Reitan, som ifølge Kapital er verdt rundt sju milliarder kroner.

  • Det har ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Rimis Stein Erik Hagen i helga.
<B>REMA-SJEF:</B> Odd Reitan i Rema-kjeden vil ikke ha det på seg at han selger dyrere enn innvandrerbutikken på hjørnet. -Landbruksministeren må gjerne komme for å gjennomgå Rema-systemet i detalj, sier Reitan.