Rema vil granske kjøttleverandør

Etter at Arbeidstilsynet har politianmeldt kjøttleverandøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I anmeldelsen kommer tilsynet med skarp kritikk av forholdene ved bedriften. Blant annet mener tilsynet at manglende kontroller, vedlikehold og manglende risikovurderinger må ses på som graverende lovbrudd.

- Vi ser svært alvorlig på hendelsene. I tillegg til Arbeidstilsynets gjennomgang har vi krevd en ekstern gjennomgang av hele HMS og arbeidsmiljøet, sier kommunikasjonssjef Mette Fossum Beyer i Rema 1000 til NRK.

Rema 1000 er den eneste kunden til Nordfjord Kjøtt.

En slovakisk arbeider mistet en finger i en arbeidsulykke, en hendelse som er anmeldt av Arbeidstilsynet. En annen arbeider fra Slovakia fikk alvorlige syreskader, men denne hendelsen ble aldri meldt fra om til Arbeidstilsynet. Beyer sier saken er alvorlig for Nordfjord Kjøtt.

- Vi er opptatt av at våre samarbeidspartnere følger norsk lov og de krav og retningslinjer norsk lovverk krever, seier Beyer.

Daglig leder ved Nordfjord Kjøtt, Geir Egil Roksvåg, mener det ikke er riktig at bedriften ikke prioriterer HMS, og at en ny arbeidsmiljøundersøkelse viser dette.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer