Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Remlov er arrogant

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært som å leke gjemsel med et lite barn, sier Leena Mannila om sitt langvarige forsøk på å få Tom Remlov til å lese hennes filmmanus. Da han til slutt leste dem, hadde Mannila allerede fått nok og lagt en klausul på tekstene som forbød Remlov å lese før han hadde tatt stilling til hennes krav om vederlag og avklart sitt forhold til konflikten. Krever forklaring - At han så likevel leser og spanderer hele to linjer på to filmlitterære verk som han har sittet på i ni måneder, er helt utrolig. Hans uttalelser betyr ikke noe for meg, når de kommer etter at denne klausulen er satt. Han eier ikke respekt og utviser maktarroganse av en annen verden, sier Mannila. To andre norske filmprodusenter har tidligere villet lage film av Mannilas manus, men verken Filminstituttet eller AV-fondet har sagt ja til deres pengesøknader. Mannila har ikke gitt opp å få filmen sin produsert av Norsk Film AS. Hun mener Remlov skylder henne en forklaring, en beklagelse og 33000 kroner i vederlag for å ha oversittet fristen for tilbakemelding ifølge rammeavtalen mellom Norske Dramatikeres Forbund og Norske Film- og Videoprodusenters Forening. - Remlov sier han er moralsk forpliktet til å følge avtalen, men han gjør det ikke. Mannila underslår ikke at hun mangler støtte for sitt krav, både i dramatikerforbundet og produsentforeningen, men nekter å gi seg. Maktallianser - Det er mulig jeg går rettens vei for å få pengene. Jeg føler meg helt umyndiggjort og fratatt rettighetene til mitt eget verk. - Men hvorfor kunne du ikke bare ha holdt kjeft og ventet til det passet Remlov å kontakte deg? - Jeg har hørt fra andre i filmmiljøet at "du må ikke begynne å bråke" fordi det er så sterke maktallianser. Men det er ikke min stil å godta alt og være snill pike. Manuset er godt, det sier jo også Remlov, og da kan jeg ikke sitte stille og akseptere hans begrunnelse for ikke å ville lage film av det. - Da får du vel neppe filmen laget med det første? - Vi får se hva framtida bringer.

MAKTARROGANSE: Manusforfatter Leena Mannila krever en beklagelse og et vederlegg fra Norsk Film AS, for det hun påstår er en "helt utrolig" behandling av hennes to filmmanus.