Kushner Inc

«Ren fiksjon», sa Det hvite hus. Nå slår forfatteren tilbake

- Jeg tror de fleste går inn i regjeringsarbeid for å hjelpe folket. Men jeg tror de gjør det for sin egen del.

I BOK: Jared Kushner og Ivanka Trump, begge rådgivere for Donald Trump, omtales i en ny bok. Foto: REUTERS/Michael Dalder
I BOK: Jared Kushner og Ivanka Trump, begge rådgivere for Donald Trump, omtales i en ny bok. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kommer boka «Kushner Inc» for salg i USA, men små drypp har allerede nådd pressen. Boka er ført i pennen av journalisten Vicky Ward.

Boka omtaler hun hvordan Donald Trumps datter Ivanka Trump og hennes ektemann Jared Kushner jobber i Trump-administrasjonen - og hvordan det angivelig skal være av «helt feil grunner».

Det hvite hus har ved talskvinne Sarah Sanders har allerede gått ut og avfeid boka som «ren fiksjon». Det samme har Kushners representanter gjort i en uttalelse.

I et intervju med ABC News sier Ward at hun har snakket med godt og vel 220 kilder i arbeidet med boka, og hun hevder at hun har støtte for enhver påstand som legges fram i boka. Hun står fast på sitt:

- Det hvite hus er kjent for å slå ned på enhver som rapporterer derfra. Og jeg mener at Ivanka og Jared er mer opptatt av PR enn noen, sier hun til ABC News.

- I regjering for sin egen del

Og fortsetter:

- Jeg tror de fleste går inn i regjeringsarbeid for å hjelpe folket. Men jeg tror de gjør det for sin egen del.

I en kommentar i magasinet Town&Country, et av de eldste magasinene i USA som omhandler blant annet politikk, går hun enda lengre.

- Boka mi går inn på deres fortid og kultur, det som har formet dem til å bli i dag: To personer som ser på regler, inkludert loven, for noe som gjelder for alle andre.

I kommentaren kommer hun også med flere eksempler hun hevder beviser dette, blant annet at Ivanka Trump tidlig i farens valgkamp møtte opp med produkter av eget design.

Helt siden Donald Trump ble president har han måttet tåle kritikk for at hans datter Ivanka og hans svigersønn Jared Kushner har en rolle i Det hvite hus.

Begge fungerer som rådgivere for presidenten. Ikke alle mener at det er en spesielt god idé for en president å ha nær familie så tett på i utøvelsen av presidentgjerningen, og ifølge denne boka skal Trump selv være en av dem som har tvilt en del.

- Bli kvitt dem

Dagbladet har allerede omtalt flere opplysninger som har kommet fram i boka. Blant annet publiserte New York Times at det kommer fram i boka at Trump da han ansatte stabssjef John F. Kelly, ga et direktiv:

«Bli kvitt barna mine. Send dem tilbake til New York».

Ifølge boka klaget Trump over at de «ikke visste hvordan de skulle spille spillet» og han skal ha irritert seg over at de til stadighet sørget for negative overskrifter.

Trump skal ha vinglet litt i sitt syn på dattera og svigersønnen, noe som godt illustreres med at han skal ha trosset rådgivernes bekymringer og gitt ordre om å sikkerhetsklarere Kushner på høyt nivå i fjor.

Trump selv har sagt at han «aldri var involvert», men New York Times skrev for ei drøy uke siden at daværende stabssjef John Kelly skrev i et internt notat at han ble «beordret» til å gi Kushner sikkerhetsklarering.

Det hvite hus avviser altså boka som ren fiksjon.

- Det er trist, men ikke overraskende, at mediene bruker tid på å promotere ei bok basert på gråsone-kilder og falsk informasjon, heller enn å se på alt det fantastiske arbeidet Jared og Ivanka gjør for dette landet, uttalte talskvinne Sarah Sanders.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer